Diyarbakır’da Kaçak Sigara Operasyonu

Diyarbakır’da düzenlenen iki ayrı operasyonda piyasa değeri 50 bin 500 lira olan 14 bin 480...

Diyarbakır’da düzenlenen iki ayrı operasyonda piyasa değeri 50 bin 500 lira olan 14 bin 480 paket kaçak sigara ile piyasa değeri 34 bin lira olan 9 milyon 700 bin adet sigara filtresi ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen ilk operasyonda, kapan marifeti ile durdurulan bir araçta yapılan aramada çeşitli markalarda piyasa değeri yaklaşık 47 bin lira olan 13 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirilirken, kaçak sigara ticareti yapan 2 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında “4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Kanuna Muhalefet” suçundan yasal işlem yapılarak sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır’dan batı illerine gümrük kaçağı sigara ve makaron (sigara filtresi) gönderileceği bilgisi alınması üzerine ikinci operasyon yapıldı. Operasyonda Diyarbakır’da faaliyet gösteren bir kargo firmasına ait aktarma merkezinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 34 bin lira olan 9 milyon 700 bin adet makaron (sigara filtresi) ile piyasa değeri yaklaşık 3 bin 500 lira olan bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gümrük kaçağı sigaradan dolayı haksız kazanç sağlayan ve vergi kaybına neden olan şahıslara karşı ve gümrük kaçağı sigara ticareti organizasyonların deşifresine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: