Diyarbakır'da kapkaççı dehşeti

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da bir vatandaşın çantasını çalan kapkaççılara engel olmak isteyen 1 kişi, kapkaççının açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Olayı protesto eden mahalle esnafı, kepenk indirerek, "Vali İstifa" sloganlarıyla eylem yaptı.

Diyarbakır'da kapkaççılara engel olmak isteyen Hacı Mehmet Dilan (55) adındaki vatandaş, canından oldu. Edinilen bilgiye göre, Abdaldede Mahallesi Devehamamı Sokak'ta saat 16.00 sıralarında kapkaççılar, bir vatandaşın çantasını çaldı. Bu sırada aynı sokakta bulunan Hacı Mehmet Dilan, kapkaççıları yakalamak istedi. Ancak, 3 kişi oldukları belirlenen kapkaççılardan biri, belindeki tabancayı çekerek, Dilan'ı vurdu. Aldığı kurşun darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybeden Dilan'ı gören yakınları, sinir krizleri geçirdi. Kapkaççıların, Mardinkapı Semti'ne doğru kaçtıkları sırada polislere de ateş açtıkları iddia edilirken, kapkaççı çeteyi yakalamak için polis, geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Reklam
Reklam

Olay yerinde hayatını kaybeden Dilan'ın yakınları gözyaşlarına hakim olamayıp ağıtlar yakarken, esnaf da durumu protesto ederek, kepenk indirdi. Daha sonra, mahalleli grup ile esnaftan oluşan kalabalık, "Vali İstifa" sloganlarıyla Dağkapı Semti'nde toplanarak, Valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında, polislerin uyarılarını dikkate almayan öfkeli kalabalık, daha sonra oturma eylemi yaptı.