Diyarbakır’da kurusıkıdan bozma 6 adet silah ele geçirildi

Diyarbakır’da polis, yol uygulaması sırasında kuru sıkıdan bozma 6 adet silah ele geçirdi. İl Emniyet...

Diyarbakır’da polis, yol uygulaması sırasında kuru sıkıdan bozma 6 adet silah ele geçirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri silah kaçakçılığı ve ticareti yapanlara karşı gerçekleştirdiği yol uygulamalarında 6 silah ve 3 bin 700 gram esrar maddesine el koydu.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin yaptığı uygulamalarda 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yakalanan şahısların Şanlıurfa’ya bağlı Viranşehir ilçesindeki evlerinde yapılan aramalarda da 3 bin 700 gram esrar maddesinin bulunduğu kaydedildi. Şahısların çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.
Açıklamada, “6 adet ses–gaz fişeklerini atmak üzere imal edilen kuru sıkıların namlularının değiştirildiği belirlendi. Ateşli bir silah namlusu takılmak sureti ile 7,65 mm çapında, Browning tipi fişekleri atar hale getirilmiş, yarı otomatik tabanca ele geçirildi.” denildi.
Silahlarla birlikte 12 adet şarjör’ün de ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, konuyla bağlantısı olduğu düşünülen gözaltına alınan 2 kişinin çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz