Diyarbakır'da 'meme Okulu' Projesi

Universal Hastaneler Grubu'nun Türkiye'de bir ilk olarak başlattığı 'Meme Okulu' projesinin Diyarbakır ayağının Büyükşehir Belediye...

Universal Hastaneler Grubu'nun Türkiye'de bir ilk olarak başlattığı 'Meme Okulu' projesinin Diyarbakır ayağının Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Universal Diyarbakır Hastanesi işbirliği ile hayata geçirileceği belirtildi.

Universal Hastaneler Grubu'nun 'Her ayın 10'u, 10 dakika' sloganı ile bu hastalığa karşı duyarlılık oluşturmanın hedeflendiği okulda düzenlenecek eğitimlerle meme kanserine karşı Diyarbakırlı kadınlar bilinçlendirileceği bildirildi. Projenin, erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, kadınlara meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhisinde de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmayı amaçladığı ifade edildi. Meme kanserinin kadınların korkulu rüyası olmaktan çıkaracak projenin Universal Diyarbakır Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Korkmaz, Patoloji Uzmanı Uzm. Dr. Alpay Çetin, Universal Diyarbakır Hastanesi Direktörü Dr. Tuncer Toklu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. İlhan Diken ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı'nın katılımıyla "Meme Kanseri ve Erken Teşhis" konulu ilk eğitimin bugün saat 13.00'da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eğitim Salonu'nda başlayacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin ilk meme okulunda kadınların kansere karşı bilinçlenerek, erken teşhis için kendi kendine muayene yöntemlerini öğrendikleri ve bu bilinçle de toplum içerisinde hastalıkla ilgili şikayetlerini daha rahat ifade edebilecekleri bildirildi. Projenin meme kanserinin tedavisi için hayati önem taşıyan erken teşhis konusunda duyarlı ve bilinçli bir toplum oluşturup, kadınlara meme kanserinin önlenebilir ve erken teşhisinde de tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmayı amaçladığı açıklandı. Meme okulunda kadınların hem kendi kendilerine meme muayenesi yapmayı öğrenecekleri, hem de meme kanseri öncesi, tedavisi ve sonrası hakkında bilgilendirilecekleri bildirildi.

Kadınların eğitimlerde ayda sadece bir kere kendi kendilerini muayene etmeyi öğrenecekleri okuldan isteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: