Diyarbakır’da örnek uygulama: Önce süt sonra spor

Diyarbakır’da Nehir Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Bahaddin Bey İlköğretim Okulu, örnek bir...

Diyarbakır’da Nehir Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Bahaddin Bey İlköğretim Okulu, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Okulda başlatılan 'süt içme uygulaması' başarıyla devam ediyor. Beden eğitimi dersleri öncesi bütün öğrencilere süt dağıtılıyor.

Nehir Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Bahaddin Bey İlköğretim Okulu, 2011–2012 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerine yönelik süt içme uygulaması başlattı. Özel Bahaddin Bey İlköğretim Okulu Müdürü Âdem Ergin, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünden hareketle, ‘Sağlam vücut sağlıklı ve düzenli beslenmeyle olur’ sloganıyla bu yıl anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerini uygulamaya dâhil ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ergin, “Öğrencilerimizin sağlığı bizim için çok önemli, çocukların kemik gelişimi için süt içme alışkanlığı kazandırılmak istedik. Bu alışkanlığın sürekli hale getirilmesinin ne kadar gerekli olduğunun hepimiz farkındayız. Bu uygulamayı bu sene beden eğitimi dersleri başlangıcında yapıyoruz. Çok olumlu sonuçlar aldık.” ifadelerini kullandı.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Fahrettin Çolak ise beden gelişimi açısından vücudun küçük yaşlarda kalsiyuma ihtiyacının önemini bildiklerini ve bu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla süt içme uygulamasına başladıklarını belirtti. Çolak, “Sınıflarda sene başında süt içme alışkanlığı olan öğrenci oranının yüzde 30 – yüzde 40 civarındaydı. Hatta aralarında hiç süt içmeyen öğrencilerin bulunduğunu tespit ettik. Titizlikle takip edilen bu uygulama ile şu anda bu oran yüzde 95’lere kadar yükseldi. Hedefimiz, bu güzel ve gerekli uygulamayı önümüzdeki yıllarda ana sınıfından 5’inci sınıfa kadar yüzde 100 başarıyla uygulamaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Okul yönetimi süt kampanyası için velilerin de kendilerine teşekkür ettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: