Diyarbakır’da Pkk Operasyonu

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Birlik ve Şenlik köyü kırsalında sabahın ilk saatlerinden itibaren PKK terör örgütüne...

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Birlik ve Şenlik köyü kırsalında sabahın ilk saatlerinden itibaren PKK terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik ve Birlik köyü kırsalında PKK terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. 31 Aralık 2012 günü aynı bölgede yapılan operasyonda PKK’nın bölge sorumlusu ile üst düzey yetkililerinin de bulunduğu 10 kişi ölü olarak ele geçirilirken, aynı bölgenin 3 kilometre doğusunda bu kez 15 kişilik bir PKK’lı grubu olduğu bilgisi üzerine İnsansız Hava Araçları (İHA) bölgede uçuş gerçekleştirdi. İHA’ların bir grubu tespit etmesinin ardından sabah saat 06.00’da skorski helikopterler çok sayıda asker, jandarma ile özel harekat timini bölgeye bırakırken, kobra helikopterler ise bölgeyi ateş altına aldı. Yaklaşık üç saat süren çatışma sonrası askerler bölgeye gelen helikopterlerle alandan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Çatışma haberinin duyulması üzerine aralarında BDP Milletvekili Nursel Aydoğan ve İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de bulunduğu kalabalık bir grup, önce Birlik köyüne ardından da yürüyerek olay yerine gitti. BDP’lilerin olay yerinde çatışma sonrası herhangi bir cenaze ve yaralıya rastlanmadığı öğrenilirken, operasyonla ilgili Valilik tarafından açıklama yapılmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: