Diyarbakır’da Savaş Uçağının Pistten Çıkması

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda uçuşa hazırlanan bir savaş uçağı,...

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda uçuşa hazırlanan bir savaş uçağı, pistten çıkarak toprak alana saplandı. Hasar gören uçağın bazı parçaları piste yayılırken, havaalanı geçici olarak uçuşlara kapatıldı.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı Pars filosuna ait F-16 savaş uçağı, saat 17.27 sıralarında Suriye sınırında yapacağı devriye görevi nedeniyle kalkış yapmak istediği sırada pist dışına çıktı. Pistin sol bölümünde bulunan toprak zemine saplanan savaş uçağının içinde bulunan pilot yala almazken, uçağın zarar gören bazı parçaları piste saçıldı. Toprak zemine saplanan savaş uçağını bulunduğu yerden çıkartmak için çalışmalar devam ederken, Diyarbakır’dan İstanbul ve Ankara seferi yapan uçak seferleri ise geçici olarak iptal ettirildi. Gelen uçaklar Batman’a yönlendirilirken, Genelkurmay Başkanlığı da Diyarbakır'da bir F-16 savaş uçağının pist dışına çıktığını açıklayarak, olayda can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Uçağı iptal edildiğini belirten bir vatandaş, kendilerine konu hakkında bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: