Diyarbakır’da tarım ve hayvancılık fuarı açıldı

Diyarbakır’da 4. Ortadoğu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı açıldı. 4 gün boyunca açık...

Diyarbakır’da 4. Ortadoğu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı açıldı. 4 gün boyunca açık kalacak fuara komşu ülkelerden çok sayıda katılımcının iştirak etmesi bekleniyor.

TÜYAP tarafından düzenlenen 4. Ortadoğu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar birlikte açtı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak , Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Hafize İpek, Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Başkan Vekili Fazlı Özaltın ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Diyadin Gezer katıldı.

Reklam
Reklam

Açılışta konuşan Bakan Mehdi Eker, fuarlar sayesinde son teknoloji ürünü cihazların üreticilerle buluştuğunu ifade etti. Fuara sadece Güneydoğu’dan değil, bütün bölgelerden ve Ortadoğu’dan da katılım olduğunu belirten Eker, 14 firmanın yatırım yapmak istediği Türkiye’nin ilk organize hayvancılık bölgesinin temelinin Diyarbakır’da atılacağını söyledi. Hükümetin açıkladığı yeni teşvik paketine değinen Bakan Eker, Cumhuriyet tarihinde sunulmayan imkanların seferber edildiğini kaydetti. Eker, teşvikte 6. bölgede bulunan Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Mardin ve Hakkari’de çok sayıda yatırımın hayata geçeceğine inandığını söyledi. Eker, batıdaki işadamlarının 6. bölgeye yatırım yapmaları halinde belli oranda vergiden muaf olacağının altını çizdi. Konuşmaların ardından Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler, fuar alanında bulunun stantları gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz