Diyarbakır’da Tarlada Çalışan 315 Çocuk Okula Kazandırıldı

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, köylerde yaptıkları çalışmalar sonrasında, tarlada çalıştığı tespit edilen 315 çocuğun, ailelerin...

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, köylerde yaptıkları çalışmalar sonrasında, tarlada çalıştığı tespit edilen 315 çocuğun, ailelerin rızası alınarak okula kazandırıldığını söyledi. Yılmaz, “Çocuk okumaz deyip göndermiyorlar. Bunu önlemek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Yeni eğitim dönemi başladı, ancak tarlada, bahçede çalışıp, pazarda karpuz satarak aile bütçesine katkı sağlamak için bazı çocuklar ebeveynleri tarafından okula gönderilmiyor. Bu durumu önlemek için harekete geçen Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli yaptığı çalışma ile tarla tarla dolaşarak, aileleri tarafından okula gönderilmeyen çocukları okula kazandırıyor.

Reklam
Reklam

Yılmaz, 2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte tarlalara giderek öğrencilerin ailelerini ikna etmeye çalıştığını ifade etti. Yılmaz, köy köy, tarla tarla gezerek, okula gönderilmeyen çocukları tespit ettiklerini söyledi. Ailelerin, çocukları, okula göndermek yerine tarlada çalıştırıldığını anlatan Kaymakam Yılmaz, çocukların okula gitmesini çok önemsediklerini, bundan dolayı da aileleri ile birebir görüştüklerini dile getirdi.

Aileleri ikna edilen 315 çocuğun okula başladığını kaydeden Yılmaz, “Aileler, ‘bu çocukta kafa yok, okumaz’ diyorlar. Bunun yerine, çocukları tarlalarda çalıştırıyorlar aile bütçesine katkı sağlaması için. Biz de geleceğin büyükleri olan bu çocukların bilinçli bireyler olarak yetişmeleri için okula kazandırmaya çalışıyoruz. Tarlalarda çalıştığını tespit ettiğimiz 315 çocuğu okula kazandırdık. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Bu konu üzerine hassasiyetle duruyorum.” şeklinde konuştu.

Geçen seneye oranla okula kazandırılan çocuk sayısında yüzde 20 artış gözlendiğini belirten Yılmaz, çocukların okuması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: