Diyarbakır'da Terör Operasyonu

Diyarbakır'da terör örgütü adına gençlik eylem komitesi kurarak eylem yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, içlerinde...

Diyarbakır'da terör örgütü adına gençlik eylem komitesi kurarak eylem yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, içlerinde Kandil'den gelen PKK'lılardan eğitim aldığı ileri sürülen Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) üyesi 9 kişi yakalandı. Birçok eyleme karıştığı ve Nevruz olaylarında GSM şirketlerine ait 11 aracı yaktığı belirlenen zanlılardan 3'ü tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yürüttüğü soruşturma kapsamında, bölücü terör örgütü adına gençlik eylem komitesi kurarak çeşitli semtlerde molotof kokteylli, havai fişekli ve el yapımı bombalı saldırılar gerçekleştirdikleri tespit edilen 9 kişi yakalandı. Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan şahısların ikamet ve üzerlerinde yapılan aramalarda, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler, örgütsel eğitim amaçlı dergi ve kitaplar, bilgisayarlar, hard diskler, çok sayıda örgütsel doküman, cep telefonları, flaş bellekler, sim kartlar, CD, DVD ve hafıza kartları ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan takip sonucu 9 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla yakalanan 9 kişi ile birlikte Diyarbakır'da gerçekleştirilen birçok eylemin aydınlatıldığı bildirildi. Zanlıların ifadelerinden elde edilen bilgilerle aydınlatılan eylemler şöyle:

"21 Şubat 2011 tarihinde Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir alışveriş merkezine molotof kokteylli ve havai fişekli saldırı eylemi. 9 Ekim 2011 tarihinde Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesi üzerinde bulunan Bağlar Polis Merkezi Amirliği'ne el yapımı parça ve basınç etkili bomba atılması eylemi. 12 Kasım 2011 tarihinde Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi 848. Sokak üzerinde bulunan bir markete parça tesirli ve basınç etkili bombalı saldırı eylemi. 30 Aralık 2011 tarihinde Urfa yolu üzerinde bulunan bir siyasi partinin il binasına taşlı saldırı eylemi. 14 Şubat 2012 tarihinde Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi Karacadağ Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine molotof kokteylli atılması eylemi. 15 Şubat 2012 tarihinde Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde Kuruçeşme Kavşağı'nda bulunan bir alışveriş merkezine molotof kokteylli atılması eylemi. 15 Şubat 2012 tarihinde Bağlar Kaymakamlığı binasına yönelik el yapımı, basınç etkili bomba atılması eylemi. 22 Şubat 2012 tarihinde Bağlar İlçe Polis Merkezi Amirliği'nin arka kısmına el yapımı parça ve basınç etkili bomba atılması eylemi. 26 Şubat 2012 tarihinde Bağlar ilçesi Cemiloğlu Caddesi üzerinde bulunan bir markete molotof kokteylli, el yapımı parça ve basınç etkili bomba atılması eylemi. 26 Şubat 2012 tarihinde Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yusuf İslam Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir lokale yönelik el yapımı parça ve basınç etkili bombalı saldırı eylemi. 15 Mart 2012 tarihinde Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi 437. Sokak içerisinde bir vatandaşa ait park halindeki aracın kundaklanması eylemi. 18 Mart 2012 tarihinde Bağlar ilçesi Nevruz alanında izinsiz olarak yapılmak istenen etkinlik sırasında GSM şirketlerine ait 11 aracın yakılması eylemi. 2012 yılı Mart ayı içerisinde Yenişehir ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezine, bir siyasi parti ilçe başkanlığına, Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan bir markete taşlı saldırı ve molotof kokteylli saldırı eylemi. 3 Nisan 2012 tarihinde Bağlar ilçesi Sento Caddesi 2. Hava Taktik Komutanlığı lojmanları ve nöbetçi kulübesine yönelik bombalı, havai fişekli saldırı eylemleri olmak üzere 16 ayrı eylem aydınlandı."

Reklam
Reklam

Yakalanan 9 kişiden Öz Savunma Birlikleri adı altında terör örgütü adına faaliyet yürüten grup lideri Ş.G. ile M.K. ve S.A. örgüt üyesi olmak suçundan tutuklandı. Ayrıca operasyonda yakalanan 9 kişinin çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz toplantı ve yürüyüşlere katıldıkları, polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığında oldukları tespit edildi. Operasyonda yakalanan şahısların çeşitli liselerde öğrencilerin eğitimlerini engellediği, kepenk kapatma eylemlerinde esnafı zorladıkları da belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: