Diyarbakır’daki Fuara 50 Firma Ilk Kez Katılacak

Diyarbakır’da yarın üç fuarın açılışı birlikte yapılacak. Geçen yıllara göre bu yıl hem katılım hem...

Diyarbakır’da yarın üç fuarın açılışı birlikte yapılacak. Geçen yıllara göre bu yıl hem katılım hem ziyaretçi sayısında ciddi artış bekleniyor. Fuarları düzenleyen TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, olayların bittiğini gösteren süreçle birlikte 50 firmanın ilk kez Diyarbakır’a geleceğini söyledi. Ersözlü, “Diyarbakır’da yarın açılışını yapacağımız fuara 130 firma katılacak. Bunların 50 tanesi ilk kez Diyarbakır’a gelecek.” dedi.

TÜYAP Genel Müdürü Ersözlü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal ve Diyarbakır Mobilyacılar Odası Başkanı Selahattin Atatekin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Ersözlü, Diyarbakır’da yarın Orta Doğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı ve Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarı olmak üzere, üç fuarın açılışını birlikte yapacaklarını söyledi. Fuarların, 28-31 Mart tarihleri boyunca 11.00-18.00 saatleri aralığında açık olacağını belirten Ersözlü, fuara yurt dışı ve yurt içinden 25 bin kişinin katılacağını söyledi. Fuarın yapılacağı merkezin tamamen dolduğunu anlatan Ersözlü, bölgede oluşan havanın kısa sürede katılımcı değil, ziyaretçi sayısına yansıyacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Fuarda yer alacak 130 firmadan 50’sinin, ilk kez Diyarbakır’a geleceğini anlatan Ersözlü, “Önceki yıllarda firmaların Diyarbakır’a gelmesi için belki iki üç kez konuştuktan sonra ikna ediyorduk. Ancak olayların bitmesi için yaşanan bu hava, belki firmalarla bir kez konuşmamızın yeterli olduğunu gösterdi. Önümüzdeki yıllarda katılımın daha artacağını tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: