Diyarbakır'daki kayıp köylülerin patlamada öldüğü kesinleşti

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lılara ait bomba yüklü kamyonun patlaması sonrası kaybolan 13 köylüyle ilgili DNA ve kimlik tespit çalışmaları sonlandı. Köylülerin patlamada öldüğü kesinleşirken cenazelerin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK'lılara ait, bomba yüklü bir kamyonun patlamasıyla ilgili soruşturma kapsamında yapılan DNA testleri sonucu, kaybolan 13 köylünün kimliği belli oldu.

12 Mayıs'ta meydana gelen patlamada ölen üç kişinin kimliği daha önce tespit edilmişti.

Olayda 23 kişi yaralanmış, 13 köylünün ise kaybolduğu açıklanmıştı.

Patlamayla ilgili soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun DNA ve kimlik tespit çalışmaları sonlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada 13 kişinin kimliklerinin tespit edildiği belirtildi:

Reklam
Reklam

"(…) hayatını kaybeden 13 vatandaşımızın cenazeleri ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca yapılan DNA ve kimlik tespit çalışmalarının 16 Mayıs 2016 tarihi itibariyle tamamlanmıştır, cenazeler ise ailelerine teslim edilecektir."

Cenazeler yarınAçıklamada, 'delil toplama ve şüphelilerin tespitine yönelik çalışmaların devam ettiği' belirtildi.

Köylülerin cenaze töreninin yarın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Patlama, PKK'lılara ait bomba yüklü bir kamyonun Sarıkamış Köyü'nden Dürümlü Mezrası'na doğru hareket ederken infilak etmesiyle yaşanmıştı.

PKK tarafından yapılan açıklamada, patlamaya, kamyonu önce takip eden sonra da ateş açan bazı bölge sakinlerinin neden olduğu belirtilmişti.

Çeşitli medya kurumlarına konuşan bazı köylüler ise araçtakilerin takip edilmelerine tepki gösterdiğini, bunun sürmesi üzerine araçtan indiklerini ve aracı bilerek patlattıklarını söylemişti.