Diyarbakır'daki KCK Davası

Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 39'u tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam

Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 39'u tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 38'si tutuklu 58 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Şefik Yıldırım, Bedia Akkaya, Tahsin Yıldırım, Mehmet Akıcı, Şafi Hayme, Mehmet Okur ve Derya Tamriş ile ilgili delil ikamesi okundu.

Mahkeme başkanı, gizli tanık "Padişah"ın, sanık Şefik Yıldırım hakkında "kent meclisi toplantılarına" katıldığı ve bu toplantılarda rapor tuttuğunu ve zaman zaman Irak'a giderek örgüt elemanlarına erzak götürdüğü yönünde iddialarda bulunduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

Sanık Yıldırım ise tercümanı aracılığıyla, hakkında iddialarda bulunan gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini anlatarak, taşeron bir firmada çalıştığı için Irak'a sadece işi gereği gittiğini savundu.

Sanıkların tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Aralarında BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yücel'in de bulunduğu sanıklar hakkında, TCK'nın "Terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" suçlarından 3 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: