Diyarbakır'daki KCK Davası-Bağlar Ilçesinde KCK'ya Yönelik Operasyondayakalanarak, Haklarında Dava Açılan 43'ütutuklu 95 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 43'ü tutuklu 95 sanığın yargılanmasına

Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 43'ü tutuklu 95 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 37'si tutuklu 16'sı tutuksuz olmak üzere 53 sanık ile avukatları hazır bulunurken, diğer sanıklar mazeret bildirerek katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Mehmet Mehdi Doğan, Abdullatif İpek, Beşir Doğan, Ahmet Doğan, Ali Yücel, Aynur Coşkun ve Ayşe Irmak ile ilgili delil ikamesi okundu. Duruşmaya tercüman olarak atanan bir kişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.

Reklam
Reklam

Mahkeme başkanı, gizli tanık "Toros"un sanık Aynur Coşkun hakkında "kent meclisi toplantılarına" katıldığı ve bu toplantılarda konuşma yaptığı yönünde iddialarda bulunduğunu söyledi.

Sanık Coşkun ise tercümanı aracılığıyla, hakkında iddialarda bulunan gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini anlatarak, hiçbir toplantıda da konuşma yapmadığını savundu.

Sanıklardan Ahmet Doğan da, daha önce Şanlıurfa Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu belirterek, "Cezaevinde çıkan yangın ve olaylardan dolayı bizi Bolu Cezaevi'ne gönderdiler. Bolu Cezaevi'nde ise kötü şartlarda kalıyoruz. Yargılandığımız ildeki cezaevinde kalmayı talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Aralarında BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yücel'in de bulunduğu sanıklar hakkında, TCK'nın "Terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme" suçlarından 3 ile 15 yıl arasında değişen miktarlarda hapis cezası isteniyor.

Reklam
Reklam

Muhabir: Aziz Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: