Diyarbakır'daki KCK davası-Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğuiddia edilen KCK'ya ilişkin davaya devam edildi

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin davaya devam edildi. Davanın 43'üncü duruşmasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya ilişkin davaya devam edildi. Davanın 43'üncü duruşmasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 67'si tutuklu, 2'si tutuksuz 69 sanık katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Takibe Turgay ve Hacire Özdemir hakkındaki dosyada bulunan deliller ile hazırlanan tutanaklar ve mahkeme kararları okundu.

Atılı suçlamalara karşı Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıklar Turgay ve Özdemir'e izin verilmedi.

Reklam
Reklam

Sanık avukatlarından Reyhan Yalçındağ Baydemir, dava dosyasında yer alan telefon görüşme tutanakları ve gizli tanık beyanlarının usule aykırı olduğunu ileri sürerek, dosyadan çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirmenin ardından sanık avukatının söz konusu talebinin reddine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanıklarla ilgili dosyada yer alan gizli tanıklar "Papatya" ve "Mercek"in beyanlarını okudu. Sanık avukatlarından Mesut Beştaş, sanıkların Kürtçe savunma yapmalarına izin verilmemesinin hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

Gizli tanık "Mercek"in ifadesinde yer alan "Bazı avukatların KCK yöneticileriyle sürekli görüştüğü" yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Beştaş, "Bu şekilde avukatlar baskı altında tutulmaya çalışılıyor. Gizli tanığın ifadesi aslı araştırılmadan alınmıştır" dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Nisan 2012'ye erteledi.

-İstenen cezalar-

Reklam
Reklam

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 104'ü tutuklu 152 sanık hakkında "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etme" suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: