Diyarbakır'daki olaylar Meclis gündeminde

Ankara ( AA) - Diyarbakır'da yaşanan olaylar Meclis gündemine taşındı. TBMM Genel Kurulu'nda, Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinin 9. maddesi üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Diyarbakır'da yaşanan olaylarla ilgili hiçbir Hükümet yetkilisinin Meclis'e bilgi vermediğini söyledi.

Koç'a, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ile AK Partili milletvekilleri tepki göstererek, "Konuyla ne ilgisi var" dedi. Çelik'in, İçtüzüğe aykırı hareket edildiğini söylemesi üzerine Koç, "Gelin, beni burada konuşturmayın" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre yaklaşımının yanlış olduğunu savunarak, "Türkiye'yi bölmeyi hedefleyen teröristleri siyasi muhataplaştırmaya kalkarsanız, yanlış yaparsınız. Türkiye'de bir belediye başkanı, içinde vali yardımcısı olan makam otomobilinin üstüne çıkarak, bu sivil itaatsizliği tetikleyen grupları,
cesaretinden ötürü tebrik ediyor" diye konuştu. AK Parti'li milletvekillerinin, "tasarıyla ilgili konuşmadığını" söylemesi üzerine Koç, "Bundan niye rahatsız oluyorsunuz? Bu konular burada konuşulmayacak da nerede konuşulacak? Türkiye'nin her sorununun konuşulacağı kürsü burasıdır" dedi. Haluk Koç, AK Parti'li Çelik'in,
"Doğru şeyleri doğru zamanda ve doğru yerde söyleyeceksiniz" demesi üzerine de "İktidarın olaylara yaklaşımı doğru değildir.

Milletvekilleri olarak ağır sorumluluk altındayız. Bunu yerine getirmek zorundayız. Başbakan, bir an önce umre gezisini kesip Türkiye'ye dönmelidir. CHP olarak sizi uyarı görevini yapıyoruz" diye konuştu.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu da madde üzerindeki konuşmasında, Diyarbakır'daki olaylara değinerek, yaşananları "kalkışma" olarak tanımladı. "Bu, bir kalkışmadır, sivil itaatsizliktir" diyen Abuşoğlu, Hükümetin konuyla ilgili bilgi vermek yerine, "köşe bucak kaçtığını" ifade etti.

Reklam
Reklam

Abuşoğlu, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahri Poyraz'ın, "Gündem bu mu?" demesi üzerine, "Gündem, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüdür" karşılığını verdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ise muhalefet sözcülerinin tavrını eleştirerek, "İçtüzüğü bir kenara bırakarak önemli bir konuyu tahrik vesilesi yapmak, kimsenin haddi de değil, hakkı da..." dedi. Muhalefetin, Hükümet yetkililerinin Meclis'e bilgi vermesi yönündeki talebine saygı duyduğunu dile getiren Çelik, "Ama öyle konuluyor ki sanki terör bugün çıkmış gibi... Oysa bunun evveliyatı var" diye konuştu.