Diyarbakır'daki Stk, Siyasi Parti Ve Muhtarlardan Ortak Çağrı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 13 Mayıs 2012 tarihinde terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan AK Parti Kulp...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 13 Mayıs 2012 tarihinde terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in serbest bırakılması için sivil toplum kuruluşu (STK), siyasi parti temsilci ve üyeleri ile muhtarlar ortak bir açıklama yaptı.

AK Parti İlçe Başkanı Veysel Çelik'in kaçırılmasının kınandığı basın açıklamasına Ziraat Odası Kulp İlçe Başkanı Kenan Akdeniz, AK Parti Kulp ilçe teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı, Hak ve Özgürlükler Partisi ilçe teşkilatı üyeleri ile 38 köy ve mahalle muhtarı katıldı. Kulp İlçe Ziraat Odası Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık adına açıklamayı Kenan Akdeniz yaptı. Akdeniz, 13 Mayıs günü Kulp-Muş karayolunda PKK tarafından yol kesilerek kaçırılan AK Parti İlçe Başkanı Veysel Çelik olayının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Akdeniz, "Bizler meslek odaları, siyasi partiler, köy ve mahalle muhtarları ve kanaat önderleri olarak siyaset alanına yapılan her türlü demokrasi dışı müdahalenin karşısında olduğumuzu ifade ederek, demokratik siyaset alanının genişletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkede siyasal alanlara yapılan demokrasi dışı yöntemlerin faturası çok ağır olmuştur ve neticede kaybeden ülkemiz olmuştur. Adına ne dersek diyelim var olan bu sorundan dolayı ülkemiz sosyal, siyasal ve ekonomik olarak olumsuz etkilenmiştir, etkilenmeye de devam etmektedir. İlçemizin de sahip olduğu kırsal bölgeler bu can alıcı sorunun olumsuz faturasını daha da ağır yaşamış olup, ağır bedeller vermiştir. Unutulmamalıdır ki söz konusu insan hayatıysa, gerisi teferruat olarak algılanmalı, olaya bu taraftan bakılmalıdır. Bu ülkenin, bu meseleyle kaybedecek bir dakikası dahi kalmamıştır. Var olan meselenin silahla, kanla ve baskıyla yani şiddet yöntemleri ile çözülemeyeceği ve sorunu daha da çıkmaz hale getirdiği ortadadır. Bu meselenin çözüm yeri ve adresi bellidir, bu da siyaset kurumudur. Siyaset kurumunun asıl görevi sorunlara karşı çözüm önerilerini ve düşüncelerini politika haline getirerek, ülke selameti için devreye girmek ve bu soruna çözüm üretme çabası göstermek olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Tüm kesimlere seslendiklerini belirten Kenan Akdeniz, derin aklın devreye girmesi gerektiğini belirtti. Akdeniz, "Bizim çağrımız iktidarından, muhalefetine, ülkede siyaset yapan tüm kesimleredir. Anadolu kültürünün ayrılmaz bir parçası olan derin aklın artık tamamen devreye girmesi, tarihi kodlarımızda olan derin aklın hayat bulması ile sorunun çözüm bulacağına olan kanaatimiz tamdır. Yeter ki birbirimizi dinleyelim. Bu ülke kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla zenginliğine zenginlik katmış olup yıllarca Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla ,Çerkez'iyle, Laz'ıyla ve diğer etnik gruplarıyla her zaman barış ortamında yaşamayı başarmış. Anadolu farklı etnik, dinsel ve mezhepsel kimlikleri zenginlik olarak görmüş ve yaşamış bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın kıymetini hepimizin bilmesi gerekmektedir. Bizler siyaset alanına yapılan her türlü demokrasi dışı müdahalenin karşısında durduğumuzu tekrardan ifade ederek bu tür anti demokratik yöntemlere son verilmesini talep ediyoruz. Veysel Çelik şahsında siyaset yapan kişilerin tekrardan bu pozisyonuna dönmelerini beklemekte olduğumuzu, bu gibi şahısların esaretlerine son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: