Diyarbakır'daki Stk’lardan Sağduyu Çağrısı

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Nevruz kutlamasının bayram havasında geçmesi...

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Nevruz kutlamasının bayram havasında geçmesi için çağrıda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, İHD olarak öteden beri arzuladıkları barış havasının içerisinde bulunduklarını belirterek, halkın bu sürecin sabote edilmemesi adına sağduyulu davranması gerektiğini söyledi. Bilici, “Arzu ettiğimiz süreç, şiddetin değil diyaloğun egemen olduğu bir süreçti. Şu anda bu sürecin içerisinde bulunuyoruz. Yarın bu sürecin nasıl işleyeceği ve nasıl bir yol alınacağı ile ilgili olarak mesajların verilmesi bekleniyor. Tüm halkın verilecek olan bu mesajlara sahip çıkması gerekmektedir. Şiddetin yok edilip diyaloğun egemen olmasının beklendiği bu mesajlara halkımızın sahip çıkması gerekmektedir. Yarınki Nevruz’un sabote edilmesini isteyecek olan, bu işin bitmesi noktasında rantları ellerinden alınacak olan bazı çevreler olacaktır. Bunların yapacağı eylemlere karşı halkımızın sağduyulu davranması gerekmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de demokrasi ve Kürt sorununun çözümünün herkesin beklentisi olduğunu aktaran Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Medeni Alpkaya, AK Parti genel merkez binası ve Adalet Bakanlığı binasına yapılan saldırıların sürecin sabote edilmesine yönelik olduğunu kaydetti. Halkın yaşanabilecek provokatif eylemlere karşı sağduyulu olmaya çağırdığını dile getiren Alpkaya, böyle bir şeyin olabilmesine ihtimal vermediğini ifade etti.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tümbel-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı Nureddin Çetin de İmralı görüşmeleri ile başlayan bu sürecinin Kürt halkının temel isteği olduğunu kaydederek, bu sürecin Kürt halkının istediği bir süreç olduğunu aktardı. Provokatif eylemlere karşı sağduyu çağrısında bulunan Çetin, yaşanmasını istemedikleri eylemlerin olabileceğini ama halkın buna karşı duyarlı olması gerektiğini dile getirdi. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ise, yarınki Nevruz’un tüm Türkiye halkı için önemli bir gün olacağına inandıklarını belirterek, huzur ve sükunet içerisinde geçmesini ümit ettiklerini söyledi. Ebedinoğlu, “Büyük umutların bağlandığı bir gündür yarın. Umuyorum ki beklentileri karşılayacak mesajlar verilir. Tüm halkın halaylar ve zılgıtlar eşliğinde kutladığı bir bayram havasında geçmesini temenni ediyorum. Tüm vatandaşların büyük bir duyarlılık içerisinde olmaları gerektiğine inanıyoruz. Verilecek olan mesajları herkes gibi umutla bekliyor ve bu mesajların tüm Türkiye halkına hayırlı olmasını şimdiden diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz