Yaşar Bozkurt, Diyarbakır hayranı bir doktor. Dicle Üniversitesi (DÜ)’nde 3 yıl önce öğretim üyesi olarak göreve başladığında özellikle yoksul hastaların umudu oldu. Batı illerinde 100 bin TL’ye yapılan ameliyatları hastalardan bir kuruş bile almadan Diyarbakır’da yaptı, yoksul vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırdı. Kısa sürede ‘Hayırsever doktor’ olarak tanındı. Aradan geçen 3 yılda hastaların yanı sıra bilim dünyası nezdinde ismini önemli bir yere yazdırmayı başardı. Makedonya’da yapılan Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinin katıldığı SEEM 2011 Uluslararası Üroloji Kongresi’nde bilim adamlarının sunduğu 140 bildiriden 18’ini Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bozkurt ve ekibi sundu. Yaşar hoca sayesinde Diyarbakır’ın adı ilk kez bilimsel bir kongrede birinci olurken Türkiye’de bugüne kadar bilim adamları arasında tek seferde en çok çalışma sunan kişi oldu.
Yaptığı başarılı ameliyatlarla göz dolduran Dicle Üniversitesi Hastaneleri Üroloji Kliniği bilim alanında da başarılı adımlar atıyor. Modern tıbbın tüm imkânlarını kullanarak hastalara hizmet sunan kliniğin genç ve yetenekli öğretim üyeleri, bilimsel alanda da daha önce görülmemiş başarılara imza attı.
DÜ Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Yaşar Bozkurt, SEEM 2011 Uluslararası Üroloji Kongresi'ne sunulan 140 bilimsel bildirinin 18 tanesini tek başına göndererek kongreye en fazla bilimsel katkıyı sağlayan ve gönderdiği bildiri sayısında da en yakın rakiplerine 2 kat fark atarak birinci olmayı başardı.
İlk kez yurtdışındaki kongrelere bildiri sunduğunu anlatan Bozkurt, kongreye tüm ülkelerden bilimsel çalışmaların gönderildiğini söyledi. Bozkurt, “ Oluşturulan bir jüri tarafından gönderilen bilimsel çalışmalar değerlendirilmeye alınır ve kabul edilen bildiriler toplantıda hem sözel olarak sunulur hem de bu çalışmalar büyük posterlere yazılıp kongre salonuna asılır. Asılan posterin hangi ülke ve kurumdan geldiği belli olduğu için bir nevi o ülke, il ve üniversitenin reklamı yapılmış oluyor. Bu manada tüm kongre salonları duvarında ve sunumlar esnasında Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır ismi defalarca görülüp anons edilmiş oldu. Bu Diyarbakır adına önemli bir gelişmeydi” diye konuştu.
"MEDYANIN FARKLI GÖSTERDİĞİ DİYARBAKIR’I BİLİMLE TANITTIK"
Bozkurt, gebelerde böbrek hastalıkları 2, erkek cinsel sağlığı 3, kısırlık 3, radyasyondan korunma tedbirleri 4, taş hastalığı 5 ve kanser konusunda 1 bildiri olmak üzere toplam 18 bildiri sunduklarını belirtti.
Bildirilerin sunumunu İngilizce yaptığı için başta çok stresliydi olduğunu anlatan Bozkurt, şunları aktardı: "Nerdeyse tüm salonlarda sunularımız vardı. Kongre boyunca en fazla ‘Dicle Üniversitesi’ ve ‘Diyarbakır’ anonsunu duyunca heyecan ve stresi unuttuk. Tüm uluslararası medya ekranlarında farklı gösterilmeye çalışılan bir şehrin adını, bilimiyle ön plana çıkarıp tüm katılımcıların takdirini topladığımız için son derece mutluyum. Emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Kongrede bilimsel çalışması sunulan Yrd. Doç. Dr. Haluk Söylemez ise başarının klinikteki uyumlu çalışmanın bir ürünü olduğunu söyledi.
Söylemez, “Son 1 yılda Dicle Üniversitesi Üroloji Kliniği olarak katıldığımız gerek ulusal gerekse uluslar arası üroloji toplantılarına donanımlı ve etkin olarak katılmamız bütün üroloji camiası tarafından beğeniyle izlenmektedir. Bu durum bizi çok sevindirmekle birlikte gelecekte daha fazla çalışmamız ve bu çıtayı daha yukarı çıkarmamız gerektiğini bize öğretmektedir. İnşallah Dicle Üniversitesi olarak dünya çapında ses getirecek başarılara imza atacağız.” şeklinde duygularını dile getirdi.
Bu arada DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Bozkurt ile Yrd. Doç. Dr. Haluk Söylemez’e başarılardan dolayı plaket verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz