Diyarbakırlı annelerden tezhip sergisi

<span>Diyarbakır</span> Nil Koleji velilerinin yaptığı tezhip eserleri Bağlar’daki Babil Alışveriş Merkezi'nde sergileniyor. Serginin açılış törenine...

Diyarbakır Nil Koleji velilerinin yaptığı tezhip eserleri Bağlar’daki Babil Alışveriş Merkezi'nde sergileniyor. Serginin açılış törenine Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Toman, Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir ve öğrenci velileri katıldı.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Toman, öğrenci velilerinin eşleriyle birlikte bu tür çalışmalar yapmasının çok önemli olduğunu söyledi. Nil Koleji’nin yaptığı serginin çok önemli olduğunu belirten Toman, bazı sergileri gezdikten sonra geleneksel el sanatlarının farkına vardıklarını kaydetti. Toman, "Bu tür sergilerin yaygınlaşmasıyla ve yapılmasıyla inanıyorum ki halkımız kendi özüne kendi kimliğine dönmüş olacaktır." diye konuştu.
Nehir Eğitim Kurumları Müdürü Demir ise "Dicle, Nil ve Bahattin Bey kolejleri olarak bilimde, sporda ve sanatta Diyarbakır’da en önde olan okullarız. Proje tabanlı kurs ile birçok sanat dalında çalışmalar yapılıyor. 6 saatlik kursun ardından bu çalışmalar ortaya çıktı." dedi. Öğrenci velisi Anne Kübra Ekinci, yaptığı çalışmayı 45 günde tamamlayabildiğini kaydetti. Çizim konusunda çok acemi olduğunu anlatan Ekinci, başka çalışmasının da olduğunu onu daha kısa sürede hazır hale getirebileceğini belirtti. Bugün açılışı yapılan sergi yarına kadar açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz