Diyarbakırlı folklorcular, destek bekliyor

DİYARBAKIR (İHA) - Fransa'da yapılacak uluslararası halk oyunları yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Diyarbakır folklor ekibi, ihtiyacı olan 40 bin YTL'yi bulamadığı için düğün ve eğlence merkezlerinde gösteri yapıyor. Türkiye'nin bayrağını göklere çıkarmak istediklerini söyleyen folklorcu çocuklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek bekliyor.

Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır gezisi sırasında davul zurnayla karşılayan folklorcu çocuklar, uluslararası yarışmalara katılmak için gerekli yol ve barınak giderlerini bulamadıkları için gösteriler yaparak para biriktirmeye çalışıyor. İlk kez uluslararası bir yarışmaya katılacak olan çocuklar, Türkiye'yi yarışmalar için son provalarını yaparken, ödenek sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Edirne'de yapılan Türkiye Halk Oyunları yarışmalarında birinci gelen Diyarbakır Fatih İlköğretim Okulu folklor ekibi, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etme hakkı kazandı, ancak Eylül ortalarında Fransa'da yapılacak olan halk oyunları gösterisine katılabilmek için 40 bin YTL'ye ihtiyaç duyuyor. Fatih İlköğretim Okulu yeterli ödeneğe sahip olmadığı için çocuklar, düğün ve eğlence merkezlerinde sahne alıp para biriktirerek, yarışma giderlerini karşılamanın hesabını yapıyor.

Reklam
Reklam

FOLKLORCULAR, BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN DESTEK BEKLİYOR Uluslararası bir yarışmada Türkiye'yi temsil edeceklerini, ancak şu ana kadar hiç kimseden destek göremediklerini söyleyen folklor hocası Mehmet Fesih Demir, "Edirne'de yapılan halk oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olduk ve Fransa'daki yarışmalarda ülkemizi temsil etme hakkını kazandık. Ekip olarak Avrupa'da yapılacak olan yarışmalara katılmak istiyoruz, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemiyoruz. Yarışma için gerekli 40 bin YTL'yi bulamadığımız için Diyarbakır'da düğün ve eğlence merkezlerinde animasyon gösterisi yapıyoruz. Şu ana kadar bin YTL biriktirebildik, ancak bu karın tokluğumuza bile yetmiyor. Diyarbakır'ı ziyaretinde kendisini karşıladığımız Başbakan, bize gerekli desteği vereceğini söylemişti, ancak şu ana kadar kimseden herhangi bir destek göremedik. Türkiye'yi Avrupa'da en güzel şekilde temsil etmek, ülkemizin bayrağını göklere çıkarmak istiyoruz. Halk oyunu, futbol kadar değerlidir. Yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek olan çocuklar başarıya çoktan inanmış, hepsi birer cevher" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan ve iş adamlarından destek beklediklerini söyleyen folklorcu çocuklar da, "Bu yola ölüme kadar varız. Türkiye'yi başarılara götürmek istiyoruz. Para bulamadığımız için yarışmalara katılamama durumuz var, bu belirsiz durum bizi kahrediyor. Temel seviyede başladığımız bu yolda, büyük başarılara ulaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, 12 Ağustos'ta gerçekleştirdiği Diyarbakır gezisinde, kendisini davul zurnayla karşılayan folklorcu çocukları beraberindeki bakanlar ile birlikte büyük beğeniyle izlemiş, gösteri sonrasında hepsini tek tek öperek tebrik etmişti.