Diyarbakırlı imamlardan musiki kursu

Diyarbakır’da görev yapan imam hatipler, düzenledikleri musiki kursunda isteyen herkese dini musiki dersleri veriyor. Diyanet-Sen...

Diyarbakır’da görev yapan imam hatipler, düzenledikleri musiki kursunda isteyen herkese dini musiki dersleri veriyor. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı'nın öncülük ettiği kurslara il musiki korosu üyeleri de katılıyor.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, 2001 yılından beri bir eğitim merkezi gibi faaliyet gösterdiklerini söyledi. Bugüne kadar onlarca öğrenciye çeşitli kurslar açtıklarını anlatan Evsen, halen 5 kursta eğitim faaliyetlerine devam ettiğini kaydetti. Evsen, Diyanet İşleri Başkanlığı yeterlik sınavına yönelik olmak üzere bayanlar için 2 Kur-an’ı Kerim’i güzel okuma kursu, erkekler için bir Kur-an’ı Kerim’i okuma kursu, Sur Halk Eğitim Merkezi ile beraber dini musiki ve Arapça kurslarının devam ettiğini söyledi. Evsen, sendikada gün her saatinde musiki kursunun güzel nağmelerinin çalındığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Evsen, Diyanet-Sen’in 5 kursunda 75 kişinin eğitim gördüğünü belirtti. Ömer Evsen, sendikacılığı sadece hak ve para sendikacılığı olarak görmediklerini belirterek, “’En hayırlınız, insanlara hayırlı olandır’ düsturuyla hareket edip, toplum için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu toplumun geleceği için ne yapsak bu toplumun haklarını ödeyemeyiz. Bu görevi sürdürebildiğimiz sürece bu hizmetlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz. Bizim için sendikacılık bu noktada ancak ikinci sırada gelir, düsturumuz önce insandır.’’ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: