Diyarbakırlı Kadınlardan Öğrenciler Yararına Kermes

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Bismil Eğitimciler Derneği (BEĞİDER) gönüllüsü kadınlar, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına...

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde faaliyet gösteren Bismil Eğitimciler Derneği (BEĞİDER) gönüllüsü kadınlar, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Kermesin açılışına Bismil Emniyet Müdürü Vekili Salih Ergün, Halk Eğitim Müdürü Şaban Solmaz, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Memduh Bülbül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Sülün, BEĞİDER Başkanı Tansel Atar ve daire amirleri katıldı. Altıok Mahallesi Aydınlık Caddesi'nde Bismil Okuma Salonu'nda düzenlenen kermeste gıdadan hediyelik eşyaya kadar çeşitli malzemelerin satışı yapılıyor.

Reklam
Reklam

BEĞİDER gönüllüsü Hatice Arı, kermesin ihtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlendiğini söyledi. Arı, “Kadınlar olarak her şeyin başının eğitim olduğunu düşünüyoruz. Gönüllere barış köprüleri kurmanın, diyalogun eğitimden geçtiğini düşünüyoruz. O nedenle bayanlar olarak bu tür organizasyonlarda önde bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Kermesi hazırlayan kadınların çok büyük emekler ortaya koyduğunu ifade eden Arı, kermesten elde edilen kazancın tamamen ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz