Diyarbakırlı Muaythai Sporcularının Başarısı

İstanbul'da düzenlenen Dünya Muaythai Çocuklar ve Gençler Şampiyonası'nda Diyarbakırlı sporcular büyük başarı elde etti.

İstanbul'da düzenlenen Dünya Muaythai Çocuklar ve Gençler Şampiyonası'nda Diyarbakırlı sporcular büyük başarı elde etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu ve IFMA Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu (IFMA) işbirliğiyle 13-17 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul'da yapılan müsabakalara 39 ülkeden toplam 450 sporcu katıldı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda Yıldızlar Kategorisi'nde 33 kiloda ringe çıkan Muhammed Yakup Attı, 2. olurken, aynı kategoride 67 kiloda mücadele eden Zahit Baran Daş ise 3. oldu.

Reklam
Reklam

Muaythai Diyarbakır Temsilcisi Hikmet Attı, elde edilen başarının çok önemli olduğunu belirterek, "İlk defa Diyarbakır'dan sporcuların davet edildiği milli takımda iki önemli derece elde edildi. Yüzlerce sporcunun yer aldığı müsabakalarda böyle önemli bir başarının gelmesi bizim için tarihtir. Bu başarı, aynı zamanda gençlerimizin ne kadar yetenekli olduğunu göstermiştir" dedi.

İstanbul'daki şampiyona öncesinde Diyabakırspor'un eski kulüp başkanı ve iş adamı Nurullah Edemen'in sporculara büyük destek verdiğini belirten Attı, başarılı olan sporcularla Nurullah Edemen tek tek ilgilendiğini kendilerinin de Edemen'i ziyaret ederek, verdiği destekten dolayı teşekkür ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakan / İbrahim Yakut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: