Diyarbakırlı Yoksul Çocuklar Beğendi, İstanbullu Veliler Aldı

Doğu ile batı arasında yürütülen kardeşlik ve dayanışmaya çalışmaları anlamlı bir etkinlikle devam etti. İstanbullu...

Doğu ile batı arasında yürütülen kardeşlik ve dayanışmaya çalışmaları anlamlı bir etkinlikle devam etti. İstanbullu bir grup okul müdürü ve veli, Diyarbakır’daki yoksul çocukların beğendiği kıyafetleri alarak kendilerine hediye etti.

İstanbul Çengelköy Anafen Koleji idareci ve velileri, Diyarbakır'da anlamlı bir etkinliğe imza attı. Diyarbakır’a gelen heyet, hayırseverlerin açtığı okuma salonlarında eğitimlerini sürdüren çocukları alarak mağazalarda giydirdi. Çoğu yoksul çocuğun mağazadan beğendiği kıyafetleri İstanbullu veliler hediye paketi yaparak kendilerine hediye etti. Öğretmen ve idareciler kıyafet yardımının yanı sıra çocuklara kırtasiye malzemeleri de dağıttı. Çengelköy Anafen Koleji Müdürü Süleyman Özen, Diyarbakır’ın, insanı her bakımdan etkileyen mükemmel ve tarihi bir şehir olduğunu belirtti. Özen, kardeşlik hukuku gereği velilerle şehre geldiklerini ve ellerinden gelen en güzel yardımı yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

İstanbul’dan gelen öğrenci velileri ve kolej müdürüne öğrenciler adına teşekkür eden EHİDER Genel Sekreteri Mustafa Doğancı ise "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır." hadisinden ilham aldıklarını söyledi. Doğancı, bu hadisten aldıkları ilhamla yaptıkları yardımların, imkanları olan firmalara, şirketlere, kurum ve kuruluşlara örnek olması gerektiğini ifade etti.

Misafir veliler, öğrencilerin yüzlerinin gülmesinden etkilenerek duygusal anlar yaşadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: