Diyarbakırspor'da başkan Abdullah Akyıl

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakırspor'da yapılan olağan genel kurulda, kulüp başkanlığına Abdullah Akyıl seçildi.

Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, 280 delegeden 200'ü katıldı. Avukat Şahin Akkaya'ya ait listeden sadece 2 kişinin kongrede bulunması nedeniyle Divan Başkanlığı, Şahin Akkaya'nın listesinin seçimlere katılamayacağı kararını aldı. Yapılan oylama sonucunda, oy çokluğuyla kulüp başkanlığına Abdullah Akyıl seçildi. Oylama sonrası bir konuşma yapan Abdullah Akyıl, Diyarbakır'a karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek için göreve talip olduklarını belirterek, "Sorunları biliyoruz, kulübümüzün borcu olduğunu da biliyoruz. Bu sorunları çözeceğimize inandığımız için göreve talip olduk. Diyarbakırspor'un kurumlaşması ve kendisine ait tesisler olması için çalışacağız.

Reklam
Reklam

Altyapıya önem vereceğiz, altyapı olmadan sportif başarı gelmez. Diyarbakırspor'un başarısı için en iyisini yapacağız. İlk önce teknik direktör sorununu çözeceğiz. Daha sonra temasta olduğumuz oyuncularla masaya oturup anlaşmaya varacağız. Diyarbakırspor için en iyisi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Akyıl, 2 gün içerisinde görev bölümü yapacaklarını sözlerine ekledi.

Abdullah Akyıl başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

"Servet Can, Abdullah Atik, Felat Hevadanlı, Yavuz Avcı, Mustafa Gezmez, Akif Avşar, Nurullah Edemen, Gürcan Gülayinci, Hayrettin Aska, Aziz Gölçük, Bedri Rıdvan, Çetin Sümer, Şaban Bal, Rauf Aktarlı, Mehmet Çiçek, Alican Ebedinoğlu, Remzi Dayan, Seyithan Berat, Abdullah Gülercan, Aydın İldük."

Bu arada, delegelerin salona alınması sırasında Samet İpek adlı taraftarlar, Diyarbakır Söz Gazetesi Spor Müdürü Saffet Azbay'ı tartakladı. Bunun üzerine can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle basın mensupları salonu terk etti. Diyarbakır Söz Gazetesi Spor Müdürü Saffet Azbay, 3 günlük iş göremez raporu alırken, kendisini yumruklayan saldırgan Samet İpek adlı şahıs gözaltına alındı.

Reklam
Reklam