Diyet Ürünlerle İlgili Yanlış Bilinenler

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beslenme Uzmanı Yasemin Erol, diyet ürünlerin tamamen enerjisiz değil, enerjisi azaltılmış ürünler...

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beslenme Uzmanı Yasemin Erol, diyet ürünlerin tamamen enerjisiz değil, enerjisi azaltılmış ürünler olduğuna dikkat çekerek, “Çok fazla tüketilince hem kilo yapıyor hem de içerisinde ki kimyasallardan dolayı kansere kadar gidebilecek sorunlar doğurabiliyor” dedi.

Diyet ürün kullanarak rejim yapanların dikkat etmesi gereken konulara değinen Beslenme Uzmanı Erol, light ürünlerin tamamen enerjisiz kalorisiz bir besin olmadığını söyledi. Light ürünler daha az yağ daha az şeker içerdikleri için bunları diyet yaparken kullanılmasında yarar olduğunu ifade eden Erol, “Fakat biliriz ki hepimiz toksit olan dozdur. Miktarını abarttığımız zaman light ürünlerde kilo almamızı sağlar. Çok fala tüketilince hem kilo yapıyor hem de içerisinde ki kimyasallardan dolayı kansere kadar gidebilecek sorunlar doğurabiliyor. Bu nedenle light ürünleri kolaylık sağlaması açısından kullanabiliriz. Fakat light ürünlerin tanımını bilmekte fayda var. Light ürünler yüzde 25 enerjisi azaltılmış besinlerdir. Tamamen enerjisiz değildir. Normal referans ürüne göre 1 kurabiye 100 kaloriyken light kurabiye 75 kaloridir. Bu nedenle kurabiyeyi light olduğu için çok çok fazla tüketmek kişinin tabi ki kilo almasını neden olacaktır. Bu nedenle miktarına dikkat etmesi elzemdir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan araştırmalara göre halkın light ürünler konusunda bilinçsiz olduğunu ifade eden Erol, “Light ürünlerin tamamen enerjisiz olduğunu ve sınırsız tüketebileceklerini düşünmekteler. Ailelerimize de bu konuda birçok görev düşmektedir. Ailelerimiz çocuklarını doğal beslenmeye yönlendirmelidirler. Light ürün tüketmesi gerekmiyorsa yani bir kilo sorunu yoksa çocukların ve bebeklerin tüketmesine gerek yoktur. Örnek verecek olursak taze meyve suyu varken light meyve suyuna gerek yoktur. Bir sağlık sorunumuz yoksa doğal yoğurt yerine Light yoğurta gerek yoktur. Yani şuan dediğim gibi en önemli yeni trend doğal beslenme” şeklinde konuştu.

Erol, bebeklerde ve çocuklarda light ürünleri önermediklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü doğal besinlerle beslenmeleri gerekmektedir bu dönemde. Ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaları için çocuklarımız ve bebeklerimiz light ürünleri tüketmesinler.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz