Diyet Yapmadan Bu 6 Yöntemle Kilonuzu Kontrol Altında Tutabilirsiniz!

Kalorileri saymak, belirli bir yemek saati tutturmak… Bunlar günlük temponun arasında fırsat bulunamadığı için çoğu insanı diyet yapmaktan alıkoyan detaylar. Ancak diyet yapmadan da kilonuzu kontrol altında tutmanın, hatta kilo vermenin yolları var!

Kilo vermek için aç kalmanıza gerek yok, dengeli beslenin yeter

Kilo vermek için insanların kendilerini adeta açlığa mahkum ettiğini sık sık görüyoruz. Oysa buna gerek yok! Fast food ve abur cuburlardan uzak durup, besin değeri yüksek gıdalar tüketmek kilo vermek ve kiloyu kontrol altında tutmak için genellikle yeterli oluyor. Abur cuburların bol kalorili dünyasından uzaklaşıp dengeli beslendikçe, canınız zaten abur cubur çekmeyecek ve zaman içinde kilo verdiğinizi bile göreceksiniz.

Sindirim sisteminizi düzenleyin

Dengeli bir sindirim sistemi hem sağlık hem de kilo bakımından bir hayli önemli. Düzenli olarak tüketeceğiniz probiyotik gıdalar, sindirim sisteminizdeki işlerin tekrar rayına oturmasına yardımcı olacak. Bilinen ve ulaşması en kolay probiyotik besin tabii ki yoğurt! Probiyotiklerin yanı sıra, lif bakımından yüksek olan besinler de sindirim sisteminize gereken yardımı yapacaktır.

Reklam
Reklam

Uyku apneniz varsa, mutlaka 'CPAP makinenizi' kullanın

Uyku apnesi yüzünden meydana gelen bozukluklar, uykunuzu böler ve bu da stres hormonlarının seviyesinin artmasına sebep olur. Uyurken sık sık nefessiz kalıyorsanız mutlaka gerekli kontrolleri yaptırın. Vücudun oksijensiz kalması, gece yapılan sindirim faaliyetlerini olumsuz etkiler ve kilo almayı hızlandırır.

İş ve yaşam dengenizi gözden geçirin

Dengesiz yaşamanıza sebep olan ve sizi strese sürükleyen işiniz, fazla kilolarınızın sebebi olabilir. Eğer elinizden geliyorsa, iş ve yaşam dengenizi yeniden gözden geçirin. Belki de apartman dairesi yerine bahçeli bir evde yaşamak ve kendi sebzelerinizi yetiştirmek ihtiyacınız olan şeydir! Stres seviyeniz azaldıkça daha az yiyecek ve kilo vermeye daha yatkın olacaksınız.

Duygusal obezite nedir bilir misiniz?

Duygusal obezite veya orijinal adıyla “Emotional obesity”, aşırı kiloların geçmişte yaşanan duygusal travmalara bağlanmasına verilen isim. Duygusal travmaların üstesinden gelemeyen insanlar, yemek yemeyi bir tür kalkan ve savunma mekanizması olarak kullanıyor. Alacağınız psikolojik yardımla geçmişteki olumsuzlukların üstesinden gelebilir ve fazla kilolarınızdan kurtulma yolunda önemli bir adım atabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Vücudunuzda biriken toksinlerden kurtulun

Vücudunuzdaki toksinler yağların arasında birikir. Alkalin bakımından yüksek yiyecekler, yeşil sebze suları, elma sirkesi ve limon-su karışımıyla bu toksinlerden kurtulmak mümkün. Beslemenizde alkalin değeri yüksek yiyeceklere daha fazla yer vermek, hem kilolarınızı kontrol altında tutmak, hem de kilo vermek için güzel bir yöntem. Unutmamak gerekir ki, toksinlerden arınmış bir vücudun kilo verme hızı artacaktır.