Diyetisyen Duygu Deniz: "açık Dondurma Daha Besleyici"

Kayseri Özel Tekden Hastanesi diyetisyeni Duygu Deniz, açıkta satılan dondurmaların daha besleyici olduğunu söyledi.

Kayseri Özel Tekden Hastanesi diyetisyeni Duygu Deniz, açıkta satılan dondurmaların daha besleyici olduğunu söyledi.

Diyetisyen Duygu Deniz, paketli dondurmaların içeriğinde süt yerine süt türevleri bulunduğu için, açıkta satılan ve sütle imal edilmiş güvenilir dondurmaların daha besleyici olduğunu belirtti. Sütten alınan protein, mineral ve karbonhidrat gibi besinlerin, sütten imal edilen dondurmadan da alınabileceğine dikkat çeken Deniz, "Ama burada dondurmanın nasıl olduğu, yani paketli mi ya da açıktan aldığımız güvenilir bir dondurma olup olmadığı da önemli. Şu an çok bilinen büyük bir firmanın paketli ürünlerine baktığımızda içindekiler kısmında süt değil de süt türevleri yazıyor. Bunlar süt tozu ve peynir altı suyunu ihtiva eder, bu açıdan baktığımızda sütten aldığımız mineralleri aslında o dondurmadan almamış oluyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Doğrudan sütten imal edilmiş ve güvenilir bir yerden alınan sade ve meyveli dondurmaları tüketme tavsiyesinde bulunan Deniz, şöyle konuştu: "Bu, sütten aldığımız besin kalitesini bize vermiş olacak, hem protein, hem vitamin, hem de mineral almış olacağız. Diğer paketlenmiş dondurmalarda da, diğer ürünlerde yapmamız gerektiği gibi etiket okuma alışkanlığımızın gelişmiş olması gerekiyor. Bazen paketlenmiş dondurmanın kase biçimini ya da çikolata kaplısını alıyoruz ama etiketinde yağ, glikoz, peynir altı suyu, süt tozu ile hazırlanmış olduğunu görüyoruz. Dondurmayı süt gibi sağlıklı olduğu için alalım dersek bunu almamış olacağız. Bir diğer dezavantajı da bu tür dondurmalar porsiyonu kaçırdığımızda bize kilo aldıracak. Çünkü, içerisine süt tozunun, diğer katkı maddelerinin, yağ ve şekerin fazladan girmesi bu tür dondurmaların kalori değerlerini çok yükseltiyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz