Diyetisyen Sezen Ballı:

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Sezen Ballı, kahvaltı öğününde poğaça, açma, simit gibi karbonhidrat deposu olan besinlerden uzak

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Sezen Ballı, kahvaltı öğününde poğaça, açma, simit gibi karbonhidrat deposu olan besinlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Ballı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavaşlayan metabolizmanın eski haline dönmesinde en önemli yardımcının düzenli ve erken saatte yapılan kahvaltı olduğunu belirtti.

Kahvaltı öğününde karbonhidratlı besinlerden kaçınılması gerektiğini ifade eden Ballı, "Poğaça, açma, simit gibi karbonhidrat deposu besinlerden uzak durunuz. Peynirle hazırlanmış kepekli veya tam buğday ekmekli bir sandviç, tam buğday unundan yapılmış lavaş ile peynirli-maydanozlu dürüm, yumurtanın lezzetli hallerinden biri olan menemen 2-3 dilim esmer ekmek eşliğinde yenilebilir ve bunlar sağlıklı alternatifler olabilir" dedi.

Reklam
Reklam

Öğle yemeğinin özellikle ev hanımları arasında en çok atlanan öğün olduğunu vurgulayan Ballı, öğle yemeğinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, etli bir sebze yemeğiyle yanında bir kase cacık, salata ve 2-3 dilim tam buğday ekmeğinin güzel bir öğle yemeği seçeneği olacağını aktardı.

-"İkindi ara öğünü yemeli"

Ballı, özellikle akşam yemeğine çok yüklenmemek ve akşam atıştırmalarından kurtulmak isteyenlerin mutlaka akşam yemeğinden 2-3 saat önce bir ara öğün tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Bu ara öğünde de bir kase yoğurt ve yanında bir adet kepekli galeta veya bir fincan şekersiz sütlü kahve ile 4 adet kepekli diyet bisküvi yenilebileceğini aktaran Ballı, şöyle devam etti:

"Akşam yemeğinde ise salata ve yoğurt sofranızın vazgeçilmezi olsun. Özellikle akşam geç saatlerde yemeye alışmış bedenin eski biyolojik saatine dönebilmesi içi en geç akşam saat 20:00'de yemeğinizi bitirin. Gece ara öğününde de meyveyi tabak tabak değil azar azar tüketin. Günde tüketeceğiniz meyveleri akşam yemekten sonra bir çırpıda tüketmeniz tartıdaki artışların gizli nedeni olabilir. Genellikle 2-3 porsiyon meyveden fazla meyve tüketilmemesi gerekiyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Hakan Furkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz