Dizel araba tercih etmeniz için 5 neden

Yeni bir otomobil alma aşamasındaysanız ilk olarak satın alacağınız aracın ‘’benzinli mi yoksa dizel mi’’ olacağı konusunda bir karara varmalısınız.

İşte bu karar aşamasında işinize yarayacak bilgiler ve dizel bir arabanın avantajları;

1-Araç satın alırken yakıt tasarrufu en önemli konulardan biri. Bu nedenle dizel arabalara olan ilgi her geçen gün artıyor. Çünkü; dizel araçlar benzinli araçlara göre ortalama yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlar. Dizel aracınızı kullanırken agresif kullanma diye tabir edilebilecek olan ani kalkma ve durmalardan kaçınarak, klimayı tutumlu ve gerektikçe kullanarak da yakıt tasarrufu sağlamanız mümkün.

2-Akaryakıt fiyatları Türkiye’de araç sahiplerinin en büyük sorunu. Akaryakıta aylık bütçenizden ciddi bir para ayırmanız gerekmekte. Dizel yakıt kullanarak bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Dizel yakıtlar benzine göre ortalama yüzde 25 oranında daha ucuz.

3-Dizel araçlara olan ilginin artması otomobil firmalarını daha kaliteli üretimlere yöneltti. Dizel yakıt üretimli araç teknolojileri her geçen gün gelişiyor ve dizel yakıtlı araçlar motor gücü ve tork değerleriyle artık daha keyifli bir sürüş olanağına ve yüksek performansa sahip.

4-Dizel motorlar yüzde 25 oranında daha az karbondioksit üreterek çevreye ve doğaya daha az zarar verirler.

5-Dizel araçlar öne çıkan avantajları sayesinde, satın alınırken diğer araçlara göre daha fazla bir maliyete sahip olsa da, ikinci el satış fiyatı da bir o kadar pahalı ve satmak istediğinizde zarar etmiyorsunuz.

Opel Insignia Ayrıcalığı;

Opel’in yeni modeli Insignia, dizel bir aracın avantajlarını size yaşatırken önce çıkan diğer özellikleriyle de göz dolduruyor. Bugüne kadar Insignia motor gamında otomatik şanzıman seçeneği sadece benzinli motorlarda görülürken artık yeni modelinde otomatik şanzıman seçeneği de mevcut. Yeni nesil 1.6lt 136Hp’lik bu dizel motor, bu sınıfta da en güçlü motor olma özelliğine sahip.

1.6lt dizel otomatik şanzıman seçeneği, dinamik ve şık dış tasarım, kaliteli iç tasarım, üstün Alman teknolojisi araç kullanımını kolaylaştıran ve konforonuzu artıran en belirgin özellikler.