Diziler sonu oldu

Arkadaşlarına intihar sahnesini gösterirken canından oldu

ELAZIĞ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Deliktaş Köyü'nde ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Selim Gürsu, birlikte oynadığı 2 arkadaşına televizyon dizilerinde gördüğü intihar sahnesini göstermek isterken, ağaca asılı ipte boğularak yaşamını yitirdi.

Malatya'da yaşayan ve Türkiyem İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi olan Selim Gürsu, yaz tatilinde ailesiyle birlikte Elazığ'ın Baskil İlçesi Deliklitaş Köyü'ndeki akrabalarının yanına geldi. İddiaya göre, Köyde bir dut ağacındaki salıncakta iki arkadaşıyla birlikte sallanan Gürsu, televizyon dizilerinde gördüğü intihar sahnelerinin nasıl gerçekleştiğini göstermek istediğini söyledi. İddiaya göre ağaç altında bulunan bir sandalyenin üzerine çıkıp, ağaca asılı salıncak ipini boynuna geçiren Gürsu, sandalyeyi tekmeleyerek düşürdü. Boynunda iple çırpınan Selim Gürsu'yu gören arkadaşları korkup olay yerinden kaçarak köylülere haber verdi. Köylüler, geldiklerinde Gürsu'nun cansız bedeniyle karşılaşıp durumu jandarmaya bildirdi.

Reklam
Reklam

Jandarma olayla ilgili geniş kapsımlı soruşturma başlatırken, olay yerinde Gürsu ile bulunan ve adı açıklanmayan 2 çocuğun ifadesini aldı. Çocukların ifadelerinde şunları anlattı:

"Dut ağacındaki salıncakta oynuyorduk. Selim bize, 'televizyon dizilerinde nasıl intihar ediyorlar biliyor musunuz? Bakın size nasıl intihar edildiğini göstereceğim' diyerek, getirdiği bir sandalyenin üzerine çıktıktan sonra ipi boynuna bağladı, sonra sadalyeyi tekme ile itti. Sandalye düştükten sonra boynu büküldü. Çok korktuğumuz için oradan kaçtık."