DMO çağa ayak uydurdu

ANKARA (İHA) - Devlet Malzeme Ofisi (DMO), gelişen teknolojiyle birlikte rağbet gören sanal ticaretten payını almak için başlattığı elektronik satış uygulamasında rakip tanımıyor.

DMO'nun ' www.dmo.gov.tr' adresindeki internet sitesi sanal satış mağazalarını solladı. 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde faaliyetlerini yürüten DMO, stoklarında bulundurduğu malzemeyi hazırladığı katologlardan sonra internet ortamında da satmaya başladı. Genel Bütçeye dahil dairelere, katma veya özel bütçeli İdarelere, belediyelere, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi kuruluşlara, bankalara, Tarım Satış ve Kredi Kooperatifleri Birliklerine, ihracatçı birliklerine, tüzel kişiliğe haiz kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, sendikalar ile konfederasyonlara, Türkiye'nin yurt dışındaki ve yabancı ülkelerin Türkiye'deki dış temsilciliklerine, dış ticaret sermaye şirketlerine, Kurumlar Vergisi'ne tabi diğer mükelleflere, vakıflar ile sermayesinin yarısından fazlası bu vakıflara ait şirket ve eğitim kurumlarına, özel sağlık kurum ve kuruluşlarına, özel okullara, okul koruma geliştirme ve yardım derneklerine, kamu kurum ve kuruluşlarının bünyelerinde kurulmuş bulunan yardımlaşma derneklerine, spor kulübü, gençlik kulübü veya spor kulübü derneklerine, kamu yararına çalışan derneklere, dershane, kurs veya benzeri kuruluşlara, mahalle ve köy muhtarlıklarına ve siyasi partilere satış yapan Ofis, stoklarındaki ürünler hakkında müşterilerini bilgilendirmek amacıyla bir müşteri kütüğü oluşturdu.

Reklam
Reklam

DMO müşterileri, kamu sektöründe ilk olan uygulamadan, alacakları şifre sayesinde yararlanabiliyor. DMO müşterileri uygulama sayesinde bulundukları noktadan ihtiyaçlarını temin etmiş oluyorlar. DMO, sanal mağazasında binlerce ürünü satışa çıkarırken, satın alınmak istenilen ürünlerin kolayca bulunabilmesi için site içersinde bir de arama motorunu hizmete sundu. Ofis, özel sanal satış mağazalarından esinlenerek, kampanyalı satışlar da gerçekleştiriyor.