DNA Testi Ile Kimliği Belirlenen 3 Madenci Ailelerine Teslim Edildi

Zonguldak Kozlu beldesinde metan gazı patlaması sonrasında göçük altından çıkarılan ve DNA testiyle kimlikleri belirlenen...

Zonguldak Kozlu beldesinde metan gazı patlaması sonrasında göçük altından çıkarılan ve DNA testiyle kimlikleri belirlenen 3 işçi, öğle namazına müteakip son yolculuklarına uğurlanacak.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 7 Ocak'ta meydana gelen kazada yaşamını yitiren 8 madenciden ailelerinin teşhis edemediği 3'ünün kimliği DNA testi ile belirlendi. Yerin 630 metre altında meydana gelen metan gazı püskürmesi sonucu oluşan göçükten 2'sinin cesetleri 4, 1'inin de 5 gün sonra çıkarılan madenciler Yüksel Koca, Ahmet Şeker ve Hüseyin Kürekçi'nin cenazeleri aileleri tarafından teşhis edilememişti. Ailelerden alınan kan örnekleri ile cenazelerden alınan parçalar Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş, ölen 3 madencinin teşhis işlemi DNA testi ile yapılmıştı.

Reklam
Reklam

DNA testi sonrası 3 madencinin cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Hüseyin Kürekçi, Yüksel Koca ve Ahmet Şeker’in cenazeleri hastane morgunda düzenlenen tören ve duanın ardından Türk bayraklarına sarılı tabutlarla cenaze aracına taşındı.

Ailelere teslim edilen cenazeler Kozlu beldesi Aziziye Camii'nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köylerinde toprağa verilecek. Cenazelerin alınışı sırasında Ahmet Şeker’in babası Mehmet şeker gözyaşlarını tutamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: