DNA testi olmadan inanmam

Türk kızı 17 yaşındaki Gizem Doğan’ın Gaziantepli babası Abdulkadir Doğan, kızlarının hâlâ hayatta olduğuna inandıklarını belirterek, “DNA testi sonuçlarını görmeden öldüğüne inanmıyoruz” dedi.

Saldırının ardından Gizem Doğan’ın babası Abdulkadir Doğan’ı telefonla arayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kent halkı adına başsağlığı dileyerek aileye gerekli her türlü yardımı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, baba Abdulkadir Doğan, Başkan Dr. Asım Güzelbey’e şunları söyledi: “13 yıl önce ekmeğimizin peşine Norveç’e geldik. Önce belediyede daha sonra da fırında çalışmaya başladım ve halen de bir fırında çalışıyorum. Gizem, üç çocuğumuzun en büyüğü. Kızım, Sosyal Demokrat İşçi Partisi Gençlik Çalışma Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. Arkadaşları tarafından çok seviliyordu. Çok başarılı bir öğrenciydi. Zaten davet üzerine bu kampa katılmıştı.
KIZIM ÖLMEDİ

Reklam
Reklam

Norveçli yetkililer bize Gizem’in öldüğünü söylediler ama biz buna inanmıyoruz. Kızımın hâlâ yaşadığına inanıyorum. DNA testi sonuçlarını görmeden öldüğüne inanmam. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ aradılar. Onlara teşekkür ediyorum. Biz artık buralıyız, Gaziantep ya da Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyoruz.”

EVLERİNE DÖNDÜLER

Öte yandan Gizem’in ailesinin yaşadıkları Trondheim kentine döndükleri öğrenildi. Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Hayati Güven de henüz Gizem Doğan konusunda kendilerine yeni bir bilgi gelmediğini belirterek, “Herkes DNA testi sonuçlarını bekliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler: