Dnipro 2–3 Sevilla UEFA Avrupa Ligi finali özeti

Dnipro ile Sevilla takımları, Avrupa’nın kulüpler bazında 2 numaralı kupası olan UEFA Avrupa Ligi finalinde karşı karşıya geldi. Gollü ve çekişmeli geçen Dnipro – Sevilla maçının özeti, golleri ve önemli anları. Kupayı evine götüren takım 3-2’lik skorla Sevilla oldu.

2014-2015 sezonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Varşova’da belli oldu. Sevilla ile Dnipro arasında oynanan final maçıyla kupa sahibini buldu. Ukrayna’nın Dnipro takımıyla İspanya temsilcisi Sevilla, Polonya’nın başkenti Varşova’da karşı karşıya geldi. Gollü geçen karşılaşmayı kazanan taraf Sevilla oldu. Maçı 3-2 kazanan Sevilla kupayı müzesine götürdü ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu. Dnipro – Sevilla özeti, golleri ve önemli anları haberimizde. Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da Dnipro'yu 3-2 mağlup ederek 4. kez final oynadığı kupayı 4. defa kazanan Sevilla, maç sonrası düzenlenen törenle kupayı aldı. Organizasyonda 2006 ve 2007'de oynadığı iki finali kazanan Sevilla, geçen sezonun ardından bu yıl da mutlu sona ulaştığı kupayı ikinci kez üst üste kazanma başarısı gösterdi. İspanyol ekibi bu zaferle Juventus, Inter ve Liverpool'u geride bırakarak kupayı 4 kezle en çok müzesine götüren takım oldu.

Reklam
Reklam

DNİPRO – SEVİLLA MAÇ ÖZETİ

7. dakikada ani gelişen kontratakta Kalinic kafayla topu Matheus’a indirdi. Matheus’un ortasında Kalinic bu kez kafayla topu filelerle buluşturdu.

20’de Reyes’in uzaktan yerden sert vuruşu direği yalayıp auta çıktı.

24’te kullanılan korner atışına iyi yükselen Krychowiak’ın kafasını kaleci Boyko köşeden kornere çeldi.

28’de soldan ceza sahasına giren Reyes’in vuruşu savunmadan Kankava’ya çarıpı kornere gitti. Korner atışını paslaşarak kullanan Banega’nın içeri çıkarttığı topu Bacca geriye çıkarttı. Krychowiak, ülkesi Polonya’da beraberliği sağlayan golü filelere gönderdi.

31’de Sevilla kontrataktan golü buldu. Reyes’in nefis ara pasında savunmanın arkasına sarkan Bacca kaleci Boyko’yu çalımlayıp topu ağlarla buluşturdu.

37’de Rotan’ın içeri kat edip yaptığı nefis vuruşunu kaleci Rico müthiş bir refleksle kornere çeldi.

44’te kaptan Rotan bu kez ceza sahası dışından kazanılan frikiği ayağının içiyle köşeden Sevilla ağlarına gönderdi.

73’te Vitolo’nun ara pasında Bacca, kaleci Boyko’nun yanından topu ağlarla buluşturarak Sevilla’yı 3-2 üstünlüğe taşıdı.

Reklam
Reklam