Doç. Dr. Akgül: Hz. Peygamber Kadının Onurunu Olması Gereken Yere Çıkardı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhittin Akgül, Hz. Peygamber'in (sav) cahiliye devrinde...

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhittin Akgül, Hz. Peygamber'in (sav) cahiliye devrinde kadının onurunu olması gereken yere çıkardığı için büyük bir baskıya maruz kaldığını söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Büyük Anadolu Otel’de bir program düzenlendi. Programa katılan SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, Hz. Peygamber'in (sav) insan onuruna karşı verdiği değeri anlattı.

Ereğli Müftülüğü tarafından Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen program, Kutlu Doğum Aşı’nın dağıtılması ile başladı. Şehir merkezi ve köylerden gelen davetlilere aşın dağıtılmasının ardından program saygı duruşu ve istiklal Marşı ile devam etti. Mesut Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti, Davutlar Köyü Kur’an Kursu öğrencilerinden Meral Eraslan ve Ömerli Kız Kur’an kursu öğrencilerinden Meral Sezer’in naatlarını okumasının ardından Alaplı Kız Kur’an kursu öğrencilerinden oluşan ilahi grubu ile Ereğli din görevlilerinden oluşan grupları ilahiler seslendirdi. Ardından İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, protokol üyelerine gül dağıttı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Allah tarafından en mükerrem varlık olarak yaratılan insanların son günlerde büyük zulüm gördüğünü söyledi. Erkan, "Bugün yürekleri işgal eden kin, nefret, öfke ve düşmanlık maalesef bütün dünya da kol geziyor. Ve insanlara acılar yaşatıyor. İnsanların onurları ayaklar altına alınıyor. Gözyaşları akıyor. Kanları akıyor. İşte biz diyanet işleri başkanlığı olarak insanın Cenab-ı Hak tarafından en mükerrem varlık olarak yaratıldığını insanlarımızın nazarına bir defa daha sunmayı ve en itibarlı haysiyetli varlık olan insanının dünyamızda hak ettiği yeri bulmasını temenni ve umut ederek bu programlarımızı gerçekleştiriyoruz."

Programa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Muhittin Akgül ise Hz. Peygamber'in (sav) insan onuru ve şerefine gösterdiği hassasiyeti anlattı.

Akgül, "O geldiği zaman aynı zamanda şeref adına kadını ele aldı. Şerefinin ve değerinin olmadığı, öyle ki Mekke yıllarının büyük bir çoğunluğu Efendiler Efendisi kadının onurunu olması gerektiği yere çektiği için karşı konuldu. 'Ey Muhammed, nasıl olur da bu kadınları bizimle eşit tutarsın? Nasıl olur da bu kölelerle bizleri aynı yerde buluşturursun? Onlar bizlerle eşit olamaz' diyorlardı. Kâinatın Efendisi Kuran'ın evrenselleşen beyanında bize Peygamberimizin (sav) kadının şerefi ve onuru adına nereden alıp nereye getirdiğini ebedileştirdiği kelamında anlatıyor." dedi.

Reklam
Reklam

Program sonunda müftülük tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Zonguldak eski Müftüsü Refik Bulut, daire müdürleri, okul müdürleri sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz