Doç. Dr. Aytaç: Demokrasiyi vesayet altına alan her güç, terör örgütüdür

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, Ergenekon terör örgütü de dâhil demokrasiyi vesayet...

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, Ergenekon terör örgütü de dâhil demokrasiyi vesayet altına alan tüm güçlerin terörün içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Eğitim Bir Sen Eskişehir Şubesi’nin düzenlediği ‘Terörün Ekonomik, Stratejik, Sosyolojik Boyutları ve Kitlesel Çözümü’ isimli konferansa akademisyen Doç Dr. Önder Aytaç konuşmacı olarak katıldı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansa Emniyet Müdürü Naci Kuru, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, ilçe Milli Eğitim müdürleri, şube müdürleri ve eğitimciler de katıldı.
Terör örgütünün son dönemlerdeki stratejilerinin ve terörün çözüm yollarının değerlendirildiği konferansta konuşan Önder Aytaç, terör denilince sadece PKK ve KCK olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekti.
Terörün içerisine Ergenekon Terör Örgütü’nü de ilave etmenin bile yetmeyeceğini savunan Aytaç, "Demokrasiyi vesayet altına alan tüm güçler, terörün içerisinde değerlendirilmeli.” dedi.
Terörün nasıl beslendiği, kimlerin nemalandığı ve bu oyunun nasıl bozulmaya başladığına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunan Aytaç, terörün dini, sosyal ve kültürel yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Altınkaynak ise Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Sivil, demokrat, insanı, hukuku, emeği, alın terini üstün tutan bir anayasa şart. 21. yüzyılın rengini gidişatını belirleyecek bir Türkiye mi, yoksa sınırlarına hapsolmuş bir Türkiye mi istiyoruz? Terör adı altında yaşadığımız bu olaylar da bu gerçek yatıyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz