Doç. Dr. Çakar: Eşimin başını açsaydım kadro alacaktım

Kahramanmaraş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen “Kadın Çalıştayı”na konuşmacı olarak katılan AK Parti...

Kahramanmaraş’ta 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen “Kadın Çalıştayı”na konuşmacı olarak katılan AK Parti Muş milletvekili Doç. Dr. Muzaffer Çakar, ikna odalarından bahsederken bir dinleyicinin müdahalesi üzerine konuşmasını yarıda kesti. Kürsüyü terk eden Çakar, salon dışında 18 yıl görev yaptığı Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi'nde yaşadıklarını ve uğradığı baskıları basın mensupları ile yaplaştı.

Kendisinin akademik olarak hiçbir eksiği olmadığı halde kadro verilmediğini ve rektör yardımcısının kendisine yaptığı teklifi anlatan AK Parti Milletvekili Çakar, "Bir gün rektör yardımcısı odasına davet eti. Çalışkan ve dürüst birisi olduğumu ifade ettikten sonra 'eşimin başını açmam durumunda kadromun verileceğini' ifade etti. Ben kendisine 'eşimin başının açılması ile sorunun halledilmeyeceğini' söyledim. Daha sonra dedim ki; "eşim benden boşanmayı göze alır ama asla başını açmayı göze almaz' dedim.”

Reklam
Reklam

"BU ÜNİVERSİTEDE İKNA ODALARINA ŞAHİT OLMUŞ BİRİYİM"

“Bizler insanız yaşanan şeyler insan hayatında derin izler bırakabiliyor” diyen Çakar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bu üniversitenin kuruluşundan geçen sene Mart ayına kadar çalışmış bir öğretim üyesiyim. Ben burada bu üniversitede onlarca yıl hak ettiği halde akademik kadrosu ilan edilmemiş yıllarca zenci muamelesi görmüş, kendisinin ve çoluk çocuklarının özlük haklarının verilmediği, atamasının yapılmadığı bir akademisyenken yani geçmiş idareler bizleri sadece benim şahsımda değil benim gibi düşünen birçok arkadaşı özlük haklarını vermemek ile dışlamak ile öteki olarak görmek ile adeta itibarsızlaştırmak için ellerinden gelen bütün gayretleri gösterdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz