Doç. Dr. Fatma Neval Genç’in Yeni Kitabı Çıktı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Siyaset Bilimi ve...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç’in editörlüğünü yaptığı "Yönetişim ve Türk Kamu Yönetimine Yansımaları” adlı kitap yayımlandı.

Kitapta, farklı üniversitelerden akademisyenler tarafından kaleme alınan bölümlerde, son yıllarda kamu yönetimi literatürünün en önemli konularından kabul edilen yönetişim kavramı ele alınıyor. Çalışmada yönetişim yaklaşımı ve bunun kamu yönetimi ve yerel yönetimlerdeki uygulamalara yansımalarından hareketle yerel yönetişim, yerel yönetişimde yer alan temel aktörler ve rolleri, yerel yönetimler ve sivil toplum, yerel yönetimler ve etik gibi konular ele alınmakta; Türkiye’de merkezi ve yerel yönetimlerde yerel yönetişim örnekleri; yerel yönetimleri düzenleyen temel yasalarda, büyükşehirlere ilişkin güncel yasal düzenlemelerde, kent konseyleri örneklerinde incelendi. Bunun yanında modern demokrasi teorisi çerçevesinde siyasal katılım, otorite ve meşruiyet; Yeni Kamu Yönetimi, kamu yönetiminde kötü yönetim olgusu ve yolsuzluk; yönetsel etik gibi konular da çalışmanın yazarları tarafından işlendi.

Reklam
Reklam

On bir bölüm içinde yönetişim konusunun çok boyutlu olarak incelendiği kitap, başta kamu yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler olmak üzere konuyla ilgilenenler tarafından talep ediliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: