Doçek’in Doğa Yürüyüşleri Devam Ediyor

Edirne’nin Keşan ilçesinde faaliyet gösteren Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) etkinliklerini tüm hızıyla...

Edirne’nin Keşan ilçesinde faaliyet gösteren Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Hafta sonunu hem doğa yürüyüşü, hem de bisiklet faaliyeti ile değerlendiren DOÇEK ekibi, önümüzdeki günlerde yapılacak olan 57.’nci ve 27.’nci Alay Yürüyüşleri’ne de katılacak.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Pazar günü Çelebi Köyü’ne yapılan doğa yürüyüşünde bölgenin doğal güzellikleri yerinde görüldüğü gibi Çanakkale Savaşları’na buradan giden 27. Alay’ın konumu değerlendirildi. Bilindiği gibi Çanakkale Savaşları’nda düşmanla ilk karşılaşan ve çatışmalara başlayan Alay olan 27. Alay Çelebi Köyü’nden hareketle cepheye konuşlanıyor. Savaş sonrası 57. Alay da bu bölgede liyakat nişanı alıyor.

Reklam
Reklam

Bu açılardan tarihi değeri yüksek bölgede yürüyen doğa yürüyüşçüleri, öğle molasını da muhtar Sadık Topal’ın konukseverliği içinde Çelebi Köyü’nde verdi. Köy kahvesinde yapılan sohbet sonrası Çelebi Köyü Muhtarı nezdinde bütün Çelebi Köyü’ne göstermiş oldukları konukseverlik adına teşekkür eden yürüyüşçüler, parkurlarını Akhoca Köyü’nde bitirdi.

BİSİKLET TURU

Doğa Yürüyüşü yapılırken diğer yandan da 14 kişilik bir bisiklet ekibi Malkara’nın Yaylagöne ve Danişment bölgesinde pedal çevirdi. Ekip “Keşan-Küçükdoğanca-Yaylagöne-Danişment” güzergahını kullanarak turlarını Keşan’da tamamladı.

Doğa sporlarını bölge insanına tanıtmak ve sevdirmek amacıyla yapmış oldukları faaliyetleri sürdürdüklerini belirten DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, “Doğa yürüyüşü, bisiklet gibi etkinlikleri bölgemizin coğrafi yapısına uygun sporlar, bu sporlara olan ilgi her geçen gün artıyor.” dedi.

Eşme, DOÇEK faaliyetlerinin sürekli ve istikrarlı bir şekilde yapıldığını, herkesin bu faaliyetlere katılabileceğini de söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: