Doğa Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Yaban Hayatını Korumak İçin Doğaya Kınalı Keklik Bıraktı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü, yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya bin...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü, yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya bin adet kınalı keklik bıraktı. Doğaya bırakılan kekliklerin tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağladığını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu, “Kene ve bilhassa süne ile mücadelede kınalı kekliklerle büyük başarı sağlanıyor” dedi.

Yaban hayatını korumak için yaklaşık 5 yıldır doğaya kınalı keklik ve sülün bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bugüne kadar doğaya 3 bin 500 kınalı keklik ve sülün bıraktı. Bu yıl doğaya bin adet kınalı keklik bıraktıklarını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu, “Yaban hayatını korumak için her yıl keklik salıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla yürüttükleri çalışmaların önemine değinen Ulaşoğlu bu yıl Sivaslı ilçesine bağlı Payam mevkiine bin adet kınalı keklik bıraktıklarını söyledi. Kınalı kekliklerin Afyonkarahisar’daki Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şuhut Keklik Üretme Merkezi’nden temin edildiğini de belirten Ulaşoğlu, doğaya salınan kınalı kekliklerin ortama uyum sağlayabilmesi için birkaç gün yırtıcı mücadelesi yapılacağını da belirtti. Yapılan çalışmaların amacına ulaşabilmesi için avcıların da duyarlı olması gerektiğini söyleyen Ulaşoğlu, “Sülün ve keklik gibi hayvanlar Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneleri yiyerek yok ediyor. Son yıllarda ülkemizde bir çok ölüme neden olan kenelerin azalmasına fayda sağlayan bu hayvanlar aynı zamanda ekolojik dengenin korunmasında biyolojik mücadeleye katkı sağlıyor. Uşak’ta 5 yıldır sürdürülen çalışmalar kapsamında doğaya 3 bin 500 sülün ve kınalı keklik bıraktık. Bu yıl da bin adet kınalı keklik bıraktık. İlimizde nesli tükenmekte olan kınalı keklik bizim çalışmalarla yeniden çoğalıyor. Doğaya bıraktığımız sülün ve keklikleri avlayanlar hakkında ciddi cezalar veriliyor. Avcıları da bu konuda uyarıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Sabah saat 06.30 sıralarında Payam mevkiindeki keklik bırakma işine refakat eden Sivaslı İlçe Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli ise doğaya salınan kınalı keklikleri koruyacaklarını söyledi. Doğa ve yaban hayatına karşı duyarlı bir kişiliğe sahip olduğunu da ifade eden Kaymakam Kepçeli, “Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne keklikleri bizim ilçeye saldıkları için teşekkür ediyoruz. Kınalı keklikleri korumak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Özellikle kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarına daha fazla önem vereceğiz. Doğaya salınan keklikler ortama uyum sağladığında ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlayacaklar. Süne ve keneleri yiyerek yok edecekler. Böylece biyolojik mücadele de yapılmış olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: