Doğadaki Taşlar Tablo Oldu

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Güzel Sanatlar Galeri’sinde açılan resim sergisi ilginç tekniğiyle dikkat çekiyor. Doğada topladığı...

Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Güzel Sanatlar Galeri’sinde açılan resim sergisi ilginç tekniğiyle dikkat çekiyor. Doğada topladığı renkli taşları ufalayarak tuvale yansıtan Cemal Açık ile Balkan motiflerini en iyi işleyen ressamlardan biri olan Yakup Hayro’nun sergisi 23 Eylül 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

Resimde farklı bir tarz yansıtan Cemal Açık, Çağdaş Mineral Taş resim örneklerini sergiliyor. Çalışmalarını 'Konuşan Taşlar' adıyla sergileyen Cemal Açık, "Çalışmam çok özveri istiyor. Sürekli doğada dolaşıp farklı renkteki taşları topluyorum. Onları ufalayarak ayrı ayrı koruyorum. Resim yaparken renkli taşları yapıştırarak kullanıyorum. Resimlerimde doğaya da dikkat çekmek istedim” dedi.

Reklam
Reklam

Üsküp doğumlu sanatçı Yakup Hayro ise, bugüne kadar açtığı 42 kişisel sergide Balkan motiflerini tuvale aktardı. Paris’te resim çalışmalarına katılan sanatçının öne çıkan çalışması Manisa Tarzanı Anıtı oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: