Doğal Aspirin’in Fiyatı Cep Yakıyor

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi’nin Dalbastı Kirazı pazarda satışa sunulurken, fiyatının ise cep yaktığı görüldü.İlçede yetişen meşhur...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi’nin Dalbastı Kirazı pazarda satışa sunulurken, fiyatının ise cep yaktığı görüldü.

İlçede yetişen meşhur Dalbastı Kirazı’nın kilosu perakende 5 TL civarında işlem görürken, özellikle hediyelik olarak alanların daha fazla olduğu belirtildi.

Kiraz satıcısı Tekin Pekcan, bu yıl rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatın yüksek olduğunu söyledi.

Bekir Onbaşıoğlu ise, kilosunu 5 TL’den sattıkları Dalbastı Kirazı’nı bilenlerin fiyatına bakmadığını ifade edip, “Doğal Aspirin görevi yapan Kiraz yok satıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Yeni piyasaya çıkması nedeniyle birinci kalitesi 5 TL’den satılan Dalbastı Kirazı’nın bu yıl ilçede rekoltesinin 600-700 bin kilo olduğu tahmin edilirken, önümüzdeki günlerde fiyatın düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Kiraz alıcıları ise, aroması ve tadı ile meşhur Dalbastı Kirazı’nı yemenin yanı sıra, hediyelik olarak göndermek için de aldıklarını söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz