Doğal sağlık kaynağı pekmez sucuğu

KAYSERİ (İHA) - Anavatanı Kayseri'nin Erkilet Beldesi olan pekmez sucuğunun kalp hastalığından kolesterole kadar bir çok hastalığa doğal şifa kaynağı olduğu bildirildi.

Yarım asırlık tarihiyle Kayseri'de kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteren tarihi İstanbul Leblebicisi sahibi Murat Aydın, üzüm bağlarıyla bilinen Kayseri'nin Erkilet Beldesi'nde üzüm, ceviz ve fındık kullanılarak yapılan pekmez sucuğunun kolesterolden kalp ve damar hastalığına kadar birçok hastalığa karşı doğal bir besin kaynağı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kayseri'ye özgü bir gıda maddesi olmasına rağmen şeker sucuğunun faydalarının yeterince bilinmediğini kaydeden Aydın, "Pekmez sucuğunun yapımında kullanılan üzüm kan yapıcı özelliğe sahiptir. Ceviz ve fındığın ise kolesterole iyi geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Bence böylesine zengin bir besin kaynağını herkesin tüketmesi gerekir" dedi. Şekil itibariyle kedi bacağını andırdığı için Kayseri'de kedi bacağı olarak adlandırılan pekmez sucuğunun kilosu 8 YTL'den satışa sunuluyor.