"Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak" Tasarım Yarışması

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteğiyle gerçekleştirilen "Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar" projesi kapsamındaki "Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak" yarışmasının ödül töreni, 8 Haziran Cuma günü yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, yarışma kapsamında genç tasarımcılardan, alışveriş merkezleri, havaalanları, dış cephe kaplama, banyo ve bahçe peyzajı gibi alanlarda günlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir, özgün tasarımlar ve ürünleri doğal taşla tasarlamaları istendi.

Reklam
Reklam

Yarışmaya, Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile meslek yüksek okullarından önlisans öğrencileri başvurdu.

64 başvurunun yapıldığı yarışmanın ödül töreninde birinciye 12 bin lira, ikinciye 8 bin lira, üçüncüye 4 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca 5 adet 2 bin liralık mansiyon ve 2 bin liralık toplam satın alma ödülü sahiplerini bulacak.

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, yarışma ile Türk doğal taşlarının daha yakından tanınmasını ve geleceğin genç mimar, iç mimar ve tasarımcılarının sektörle buluşturulmasını amaçladıklarını ifade etti.

Özer, "Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar" projesi ve tasarım yarışması ile öğrencilerin Türk doğal taşına ilişkin farkındalıklarının artırılarak, gelecekte imza atacakları projelerde doğal taş kullanmalarının teşvik edilmesini hedeflediklerini de belirtti.

Muhabir: Andaç Hongur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: