Doğalgaz Kullanıcılarına Uyarı

 Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, havaların soğumasına bağlı olarak kaloriferlerin yanmaya başlaması üzerine doğalgaz kullanıcılarına karbonmonoksit zehirlenmelerine maruz kalmamaları için uyarılarda bulundu.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, havaların soğumasına bağlı olarak kaloriferlerin yanmaya başlaması üzerine doğalgaz kullanıcılarına karbonmonoksit zehirlenmelerine maruz kalmamaları için uyarılarda bulundu. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, doğalgazlı cihaz kullanıcılarına, bacaların itfaiyeye temizlettirilmesi, cihazların bakımlarının yetkili servislere yaptırılması gerektiği bildirildi. "Kış aylarında abonelerimizin doğalgazı sağlıklı ve güvenli şekilde kullanmalarına yönelik her türlü hizmete hazırız" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şu uyarılar yer aldı: "Bacalarınızı temizletmediyseniz, kışa girerken ve yılda en az bir kez itfaiyeye temizlettirmeyi unutmayın. Lodoslu havalarda doğalgazlı cihazlarınızı kapatın. Doğalgaz proje ve tesisatlarınızı, mutlaka Başkentgazdan sertifika almış olan ve listesi http://www.baskentdogalgaz.com.tr adresli web sitesinin "online işlemler" bölümünden güncel olarak duyurulan şirketlere yaptırın. Başkentgazdan proje onayı, test ve muayene raporu alınmadan cihazları işletmeye açtırmayın. Bacalı cihazlar için taze hava teminini sağlayan camdaki havalandırmayı boru kullanmayın, sabit çelik baca yaptırın. Ters rüzgara karşı bacalara şapka taktırın." - Doğalgaz kaçağına karşı yapılması gerekenler Ortamda çürük sarımsak kokusu hissedildiğinde, paniğe kapılmadan ortam dışına çıkarak, 24 saat hizmet veren Alo 187 Acil Servisin aranması istenen açıklamada, "Ekipler gelene kadar doğalgaz vanalarını kapatın. Pencereleri açın. Herhangi bir yangına yol açmamak için elektrikli hiçbir şeye dokunmayın, ortamda cep telefonu kullanmayın, sigara içmeyin, asansörü kullanmayın" uyarıları sıralandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz