Doğalgazda rekabet şart

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, ucuz doğal gaz için kamu tekelinin kırılması, özel sektörden kim nereden Türkiye'ye en ucuza doğal gazı getirecekse onun önünün açılması gerektiğini bildirdi.

Özel şirketlerin 3 yılda 2 milyon konuta doğal gaz götürecek altyapıyı tamamladığını belirten Günay, son 2 yılda ise ülkede 1,5 milyon kişinin doğal gazla tanıştığını söyledi.

Doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasının bu enerji kaynağının fiyatının ne olacağı konusunu daha da önemli kıldığını anlatan Günay, şöyle konuştu:
"Şehirlerde ve sanayi az kullanımının ekonomi, çevre, konfor ve verimlilik gibi hususlarda çok avantajları var. Ancak tüm ülke çapında doğal gaz kullanılırken bunun fiyatlarının sürekli artması hem vatandaşlarımız, hem gelişmekte olan sektör açısından bir risk olur. Bunun için hem kaynak ülkeler, hem de şirketler arasında çeşitlilik sağlanıp bunları rekabet ettirmekten başka bir yol yok. Bu alandaki kamu tekelini de kırmak lazım. Özel sektörden kim nereden bu ülkeye en ucuza doğal gazı getirecekse onun önünü açmamız lazım."

Reklam
Reklam