Doğan: Girişimsel radyoloji yeni bir tıp dalı haline geldi

Bursa Özel Bahar Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Nurullah Doğan, radyologların hastaneye giden hemen hemen her...

Bursa Özel Bahar Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Nurullah Doğan, radyologların hastaneye giden hemen hemen her hastanın uğradığı fakat genellikle varlıklarından bile haberdar olmadığı doktorlar olduğunu söyledi. Doğan, “İnsanların büyük cerrahiler yerine minimal vücut hasarı oluşturan işlemleri seçmeleri nedeniyle hızla gelişen girişimsel radyoloji, günümüzde binlerce farklı tedavi seçeneği sunan yeni bir tıp dalı haline geldi.” dedi.
Nurullah Doğan, girişimsel radyolojideki tedavi uygulamalarının cerrahi yöntemlere göre daha kolay tolere edildiğini söyledi.
Doğan, şunları kaydetti: “Genellikle az ağrılı olup, hastanede kalış süresi cerrahi tedavilere göre belirgin derecede kısadır. Bu sebeple girişimsel radyolojik tedavi yöntemlerinin sayısı ve çeşitliliği hızla artmaktadır. Ancak girişimsel radyolojinin uzun bir eğitim gerektirmesi ve girişimsel radyoloji ile uğraşan radyolog sayısının az olması nedeniyle insanların bu işlemler hakkında bilgilenmesi ve kendilerine cerrahiye göre belirgin derecede konfor sunan bu işlemlerden yararlanabilmesi imkânı maalesef kısıtlıdır." diye konuştu.
Ameliyat için yapılan kesi ve alınan anestezinin insan vücudu için ciddi bir travma olduğunu kaydeden Doğan, "Tüm insanlar, mümkünse hastalıklarının ameliyatsız iyileştirilmesini ister. Bir de genel durumu bu yükü kaldıramayacak kadar kötü olan ve ameliyat olma seçeneği olmayan hastalar mevcuttur. Günümüzde girişimsel radyoloji birçok hastaya kansız, ağrısız ve genel anestezi almadan tedavi olma şansı sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz