Doğan Yayın Holding'in geliri arttı

İSTANBUL (İHA) - Doğan Yayın Holding reklam gelirleri Ekim ayında geçen yıla göre dolar bazında yüzde 38 artarak geçen yılın 14.4 milyon dolar üzerinde, 52.4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aynı ayda enflasyondan arındırılmış Türk Lirası bazında ise reklam gelirleri yüzde 25 oranında artarak 62.3 trilyon TL'den 77.7 trilyon TL'ye ulaştı.

Şirketin 10 aylık reklam gelirleri geçen yıla göre dolar bazında yüzde 42.4 arttı ve 270.8 milyon dolardan 385.6 milyon dolara çıktı.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Enflasyondaki düşüşe, ekonomideki iyileşmelere ve istikrara paralel, DYH olarak bu yılın Şubat ayında reklam tarifelerimizde TL'ye geçtik. Türk Lirası yaşadığımız bir ortamda para biriminin kendi değer kaybını hesaba katarak enflasyondan arındırma işleminin yapılması grubumuzun performansını değerlendirmede bize daha doğru bir ışık tutmaktadır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'nın (UFRS) tavsiyesi de

bu yöndedir. Bu açıdan; DYH reklam gelirlerinin enflasyondan arındırılmış TL bazındaki gelişimini de yatırımcılarla paylaşıyoruz. On ayda reel bazda çıkan rakamlar grubumuzun başarılı performansını ortaya koymaktadır."

2004 yılı Ocak-Ekim döneminde dolar bazında yüzde 42.4 artan DYH reklam gelirleri, TL bazında enflasyondan arındırılmış rakamlarla yüzde 24 artarak 465.2 trilyon TL'den, 575.7 trilyon TL'ye ulaştı. Açıklamada,"Tüm sektörler genelinde DYH reklam gelirlerinde önemli artışlar gözlendi. On aylık dönemde öngördüğümüz hedefin üzerinde bir artışı gerçekleştirerek 2004 yılı hedefimizin üzerine çıktık" denildi.

Reklam
Reklam